Ο λόγος που υπάρχει τόσο πολύ άγνοια είναι ότι αυτοί που την έχουν ανυπομονούν να την μοιραστούν, Frank A. Clark, 1915-2003, Αμερικανός πολιτικός

Aκραία μέτρα από Μπάρτσα για το Κίεβο λόγω κορονοϊού

Στην πιο κρίσιμη στιγμή Covid-19 στην Ουκρανία, φτάνει αύριο απόγευμα η Μαρτσελόνα για την αναμέτρησή της με την Ντιναμό Κιέβου, την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Καταλωνίας Mundo Deportivo.
 Σε τόσο μεγάλο βαθμό, όπως σημειώνει, που την Παρασκευή καταγράφηκαν 14.580 θετικά στην Ουκρανία, αριθμός ρεκόρ στη χώρα, πολύ μακριά από τα 4.633 την 1η Οκτωβρίου και έτη φωτός από μόλις 29 στις 24 Μαρτίου, όταν ήταν πρακτικά μια όαση ενώ οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη υπέφεραν τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας και το ποδόσφαιρο είχε σταματήσει.
 Η χιονοστιβάδα των θετικών κρουσμάτων  στην Σαχτάρ Ντόνετσκ, η οποία  είχε οκτώ κρούσματα κατά την επίσκεψή του στη Ρεάλ Μαδρίτης την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, και η Ντιναμό Κιέβου, που εμφανίστηκε στη Βαρκελώνη πριν από τρεις εβδομάδες χωρίς εννέα μολυσμένους παίκτες, αντικατοπτρίζει την έλλειψη ελέγχου η πανδημία στο έδαφος της Ουκρανίας. 
 Ο αριθμός των νεκρών, των οποίων το σύνολο είναι 10.813 από τα 612.615 θετικά κρούσματα από την πρώτη, έχει επίσης αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες, φτάνοντας στο αποκορύφωμά του την περασμένη Τετάρτη με 256 σε μία μέρα. Ο πρώτος θάνατος ήταν στις 24 Μαρτίου.
 Η Μπαρτσελόνα θα λάβει ακραία μέτρα από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει στο έδαφος της Ουκρανίας, όπου θα παραμείνει μόλις 30 ώρες. 
 Η αποστολή της Μπαρτσελόνα θα προσγειωθεί στις 7:30 μ.μ. τοπική ώρα μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες πτήσης και θα μετακινηθεί στο Hilton Hotel στο Κίεβο, από όπου δεν θα φύγει μέχρι την Τρίτη το απόγευμα δύο ώρες πριν παίξει τον αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή πέντε λεπτά με πούλμαν.
 Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν θα προπονηθεί στο Κίεβο όπως έκανε στο Τορίνο το πρωί του αγώνα.

 A. Bαζογιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Βλέπω την επιθυμία να κάνουμε κάτι ωραίο»

Κούμαν: «Δεν αντέχει τέτοια λάθη η Μπαρτσελόνα»