Η ελευθερία είναι ο άνθρωπος. Ακόμα και για να υποκύψει, πρέπει να είναι ελεύθερος. Jules Michelet, 1798-1874, Γάλλος ιστορικός

Ακόμη ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από ισραηλινά πλήγματα

12 Νοεμβρίου, 2019

Ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα σε νέο πλήγμα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο την ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι ένας αντάρτης του Ισλαμικού Τζιχάντ ο οποίος ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτα εναντίον του Ισραήλ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή.

«Η μονάδα εκτόξευσης ρουκετών της τρομοκρατικής οργάνωσης αποτελούσε άμεσο κίνδυνο», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός.

Το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας επεσήμανε απλώς ότι ένας 20χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα.

Από το πρωί τουλάχιστον 50 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Αν και οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα «Σιδηρούς Θόλος» του Ισραήλ, άλλες έπεσαν κοντά σε αμάχους, ανάμεσά τους και μία που έπληξε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Η ένταση μεταξύ Γάζας και Ισραήλ είναι οξυμένη τις τελευταίες ώρες μετά την επίθεση εναντίον στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ στον παλαιστινιακό θύλακα.

Read previous post:
Κομπανί: «Η Σίτι δεν χρειάζεται άλλον αμυντικό»

Ο Βενσάν Κομπανί διαφωνεί με την άποψη πως η Μάντσεστερ Σίτι χρειάζεται τον Ιανουάριο να προχωρήσει στην απόκτηση ενός αμυντικού,...

Close