Μπορεί να υπάρξουν καλύτερες εποχές, αλλά αυτή εδώ είναι η δική μας. Jean-Paul Sartre, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος

Αιγύπτιος ΥΠΕΞ στον Πατριάρχη Θεόδωρο Β’: Η Αίγυπτος θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

14 Μαΐου, 2019

Με τις ολόθερμες ευχές για την μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανίου, ξεκίνησε εκ μέρους του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, η σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος δέχτηκε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο «σε καλή και φιλική ατμόσφαιρα», όπως γράφει ανακοίνωση του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Θεόδωρος παρακάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών να μεταφέρει την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, τονίζοντας ότι «όλοι πρέπει να συμβάλουμε δυναμικά για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και πολιτισμών στο χώρο της Μεσογείου».

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος ενημέρωσε τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής Διπλωματίας «για το σημαντικό κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο και σε όλη την Αφρική», εκφράζοντας «τις ευχαριστίες του προς τους πρέσβεις της Αιγύπτου που βρίσκονται παρόντες σε κάθε ιεραποστολικό του ταξίδι».

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης των τίτλων ιδιοκτησίας των ακινήτων του Πατριαρχείου, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο από την αιγυπτιακή Βουλή για το οικογενειακό Δίκαιο των Χριστιανών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου, ενώ τόνισε ότι η στήριξη της αιγυπτιακής κυβερνήσεως στο έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας θα συνεχιστεί.

Read previous post:
Σουαζιλάνδη: Ένα fake news περί υποχρεωτικής πολυγαμίας, κατά διαταγή του βασιλιά, προκαλεί οργή στο βασίλειο

Το δημοσίευμα του Observer της Ζάμπιας διαψεύστηκε κατηγορηματικά και με οργή από τις αρχές της εΣουατίνι, όμως, παρ' ότι καταδικάστηκε...

Close