Είναι φτωχός πραγματικά αυτός που δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα - Thomas Fuller

Αγγλία: «Το VAR είναι ακόμα σε βρεφική ηλικία»

12 Νοεμβρίου, 2019

 

    H χρήση του VAR στην Premier League έχει αποκατασταθεί, παρά τις διάφορες αμφιλεγόμενες αποφάσεις και κριτικές από φιλάθλους, προπονητές και παίκτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συστήματος Νιλ Σόουρμπικ.

    Μιλώντας στα ΜΜΕ, και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής,  και όσα έγιναν και συζητήθηκαν στις συναντήσεις Τότεναμ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-1) και Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (3-1), ο Σόουρμπικ, τόνισε στο Sky Sports:

    «Βρισκόμαστε σε βρεφική ηλικία με το VAR, 12 αγωνιστικές  στην Premier League και πρέπει να μας δώσετε χρόνο για να το λειτουργήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε. Εργαζόμαστε όπως θέλαμε. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια για άλλες διοργανώσεις ή αθλήματα – όπως το κρίκετ και το ράγκμπι – για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα με την τεχνολογία».
 
    Το VAR εισήχθη στην Premier League αυτήν την σεζόν μετά από δοκιμές στο League Cup και το FA Cup.

    Ερωτηθείς από το BBC πώς θα αξιολογήσει τη χρήση του VAR σε μια κλίμακα από ένα έως το 10, δήλωσε: «Θα έδινα περίπου επτά. Έχουμε περισσότερες αποφάσεις σωστές με το VAR παρά χωρίς αυτό. Αν είναι τώρα στο επτά, σε δύο χρόνια ελπίζω ίσως για το 8,5 ή εννέα. Είμαστε ανοιχτοί στο να το εξελίσσουμε, δεν είμαστε παγιδευμένοι. Θα ακούσουμε την κριτική και από πού μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και θα το κάνουμε»…
 

Read previous post:
«90 χρόνια Φράγμα Μαραθώνα»: Ένα αρχείο δείχνει την δύναμή του

Κατατοπιστική αλλά και συγκινητική η επετειακή έκθεση της ΕΥΔΑΠ για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την κατασκευή του φράγματος...

Close