Ο πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα και του χρόνου. Και την ικανότητα να εξηγεί μετά γιατί δεν συνέβη. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός

Αγγλία: Αντίθετοι με το πρόωρο φινάλε οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι

Εξήντα έξι ερασιτεχνικοί σύλλογοι απέστειλαν ανοιχτή επιστολή προς την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητώντας τη να «επανεξετάσει επειγόντως την απόφασής της για πρόωρο τέλος της σεζόν»!
Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές υποσχέθηκαν στήριξη στους συλλόγους αυτούς, θέτοντας επερώτηση στο αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητισμού, κάνοντας σαφή αναφορά για «απογοητευτική απόφαση».

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως από την τρίτη εθνική κατηγορία της Αγγλίας και κάτω, τα πρωταθλήματα διακόπτονται και οι αγωνιστικές που απομένουν δε θα διεξαχθούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το ίδιο ισχύει και για το γυναικείο ποδόσφαιρο, με εξαίρεση τις κατηγορίες της Super League και Championship.
Κάτι που, αυτόματα, σημαίνει πως σε αυτές τις συνολικά 91 ερασιτεχνικές κατηγορίες δεν θα υπάρξει προβιβασμός ή υποβιβασμός! Η απόφαση, πάντως, ακόμη δεν έχει επικυρωθεί από το συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FA).

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή, «… δείξατε άσκοπη και ανεξήγητη βιασύνη στη λήψη της απόφασης, χωρίς να γίνει σχετικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους συλλόγους. Παραβλέψατε, ακόμη, τα εκατομμύρια λίρες που επενδύθηκαν και τις ατελείωτες ώρες που δαπάνησαν όλοι οι άνθρωποι των συλλόγων για να φέρουν εις πέραν τη σεζόν» ενώ καταλήγει ως εξής: «… πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση με τέτοιο τρόπο. Επιδιώκουμε συνάντηση με την FA προκειμένου να επανεξετάσει την απόφασή της».

ΚΩΣΤΑΣ ΒΡΟΥΛΗΣ

Read previous post:
Φινλανδία-Covid-19: Μέχρι τις 13 Μαΐου παρατείνονται τα μέτρα για την αναχαίτιση του νέου κορονοϊού

Η Φινλανδία θα παρατείνει για έναν μήνα, μέχρι και τις 13 Μαΐου, τα μέτρα που έχει λάβει προκειμένου να περιοριστεί...

Close