Η καλύτερη και πιο ισχυρή στρατηγική επιβίωσης της επιχείρησης σας πρόκειται να είναι η ταχύτητα με την οποία θα χειριστείτε την ταχύτητα των αλλαγών. Αυτή η ταχύτητα ονομάζεται τάση – Ajaero Tony Martins

Αφιέρωμα στα άτομα με αναπηρία, στη Μυτιλήνη, με την ταινία «PETER PLAN»

4 Οκτωβρίου, 2019

«Ο Peter μένει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό τα Πυρηναία της Αραγονίας. Είναι τυφλός, έχει απαρνηθεί τα ό,ποια πλεονεκτήματα και επιβιώνει χάρη στην τέχνη του, την ροκ μουσική. Πρόσφατα πέτυχε να ηχογραφήσει το τελευταίο του άλμπουμ και παρά τη χαρά που δοκίμασε νοιώθει την ατμόσφαιρα αυτού του μικρού χωριού να τον πιέζει και να τον επηρεάζει. Οι αναμνήσεις στοιχειώνουν μέσα του και νοιώθει ότι κάτι θα αναδυθεί από την κοιλάδα που απλώνεται μπροστά στο χωριό καθώς ο χρόνος τρέχει μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα και η μια εποχή διαδέχεται την άλλη. Όμως για κείνον ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, προς τα πίσω, στις αναμνήσεις του…».

Αυτό είναι το σενάριο της ταινίας «PETER PLAN» του Ισπανού σκηνοθέτη Jean Casteejon Gilabert, που έκανε παγκόσμια πρώτη, χθες Πέμπτη, στο δημοτικό θέατρο της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του 7ου AegeanDocs.

Η ταινία αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία προβλήθηκε στην αφιερωματική ενότητα για τα «Άτομα με Αναπηρία» του φεστιβάλ, που υλοποιείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, η μικρή Ελευθερία, με τύφλωση εκ γενετής, παρουσίασε στο πιάνο δύο κομμάτια κλασικής μουσικής.

Ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη και τον μόνιμο επίκουρο καθηγητή του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μάνο Σαββάκη, τον διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Παναγιώτη Σκορδά, της εκπαιδεύτριας Κασσιανής Βαμβαδλιώτη και άλλους ειδικούς.

Περισσότερα στη κατηγορία Πολιτισμός
Συνεχίζεται η έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Συνεχίζεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων η ενάλια αρχαιολογική έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017.

Close