Η καλύτερη δημοκρατία είναι εκείνη, όπου στους κακούς δεν επιτρέπεται να παίρνουν την εξουσία και στους καλούς δεν επιτρέπεται ν’ αρνούνται τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Πιττακός ο Μυτιληναίος, 650-570 π.Χ., εκ των 7 σοφών της Αρχ .Ελλάδας

«Άδειες» εξέδρες στις ΗΠΑ μέχρι το εμβόλιο

 Τα πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής μπορεί να κάνουν σχέδια επιστροφής στη δράση, αλλά το 72% εκείνων που απάντησαν σε μια δημοσκόπηση του Seton Hall, δήλωσαν ότι δεν θα νιώθουν ασφαλείς να παρευρεθούν στα παιχνίδια μέχρι να αναπτυχθεί ένα εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό. 
 Σε ερώτηση τι θα έκαναν αν τα πρωταθλήματα άρχισαν ξανά πριν υπάρξει εμβόλιο, το 12% δήλωσε στην σχετική  ψηφοφορία ότι θα παρευρεθούν αλλά μόνο αν μπορούσαν να υπάρξουν οι απαραίτητες αποστάσεις. Μόνο το 13% δήλωσαν ότι θα αισθάνονται ασφαλείς. 
 Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο Sharkey  6-8 Απριλίου με 762 ερωτηθέντες.  Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αναφέρθηκε ότι υπερέβη τις 460.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη με αριθμό θανάτων 16.504. 
 Το ΝΒΑ έχει ανασταλεί από τις 11 Μαρτίου ακολούθησε γρήγορα το National Hockey, η Major League Baseball και άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Ενώ οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν βιάζονται να γεμίσουν τα γήπεδα,, το 76% δηλώνει ότι θα παρακολουθήσουν τις εκπομπές που αφορούν τα παιχνίδια με το ίδιο ενδιαφέρον όπως πριν, ενώ μόνο το 16% δήλωσαν ότι θα τους ενδιαφέρει λιγότερο.
 Οι περισσότεροι Αμερικανοί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Seton Hall, δεν είναι τόσο σίγουροι πως πρέπει να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν, καθώς μόνο το 6% δείχνει ότιτο NFL πρέπει να αρχίσει όπως είχε προγραμματιστεί, με το 70% να λέει ότι το πρωτάθλημα δεν πρέπει να αρχίσει αν χρειαστούν μέτρα προφύλαξης.
 Όσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020,το 84% των Αμερικανών συμφώνησε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενήργησε σωστά για την αναβολή μέχρι το 2021, ενώ μόνο το 14% πιστεύει ότι ενήργησε πολύ γρήγορα.

 A. Bαζογιάννης

Read previous post:
Πάνω από 96.000 οι νεκροί παγκοσμίως, η οικονομική αντίδραση στην πανδημία παίρνει πιο σαφή μορφή

Καθώς ο κόσμος πλησιάζει το συμβολικό όριο των 100.

Close