Η ιστορία καταδεικνύει ότι ο καπιταλισμός είναι αναγκαία συνθήκη για την πολιτική ελευθερία. Δεν είναι όμως και ικανή συνθήκη. Milton Friedman, 1912-2006, Αμερικανός οικονομολόγος

80%-100% η χρηματοδότηση του Leader για πολιτιστικές δράσεις

6 Φεβρουαρίου, 2018

Οι δυνατότητες χρηματοδότησης πολιτιστικών φορέων και συλλόγων μέσω διαφόρων προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο ειδικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά.

Κατά την ημερίδα έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Leader» το οποίο όπως επισημάνθηκε αφορά πολιτιστικούς συλλόγους της ενδοχώρας. Όπως ειπώθηκε κατά την ημερίδα η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το ποσοστό της χρηματοδότησης για πολιτιστικές δράσεις θα κυμαίνεται από 80 έως 100%.

«Οι πολιτιστικοί σύλλογοι στηρίζονται στον εθελοντισμό και αποτελούν ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών», τόνισε κατά την ημερίδα ο πρόεδρος της παγκρήτιας Ένωσης πολιτιστικών συλλόγων Στέλιος Κουναλάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε σημαντική την επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων μέσω του προγράμματος «leader». Στην ημερίδα συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός για την ενιαία προβολή των πολιτιστικών συλλόγων και των δράσεων τους μέσω της έκδοσης ειδικού εντύπου.

Ακόμα τέθηκαν θέματα που αφορούν την λειτουργία των συλλόγων, φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Περισσότερα στη κατηγορία Τοπικά Νέα
Υπογράφηκαν δυο συμβάσεις για έργα υποδομής στην περιοχή της Κισσάμου

Δύο σημαντικές συμβάσεις για την εκτέλεση έργων που αφορούν υποδομές της περιοχής υπογράφηκαν σήμερα στην Κίσσαμο Χανίων.

Close