Πίστη είναι κάτι για το οποίο θα πέθαινες, δόγμα είναι κάτι για το οποίο θα σκότωνες. Αυτό κάνει όλη τη διαφορά. Tony Benn, 1925-2014, Βρετανός πολιτικός

5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών: Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κήρυξε την έναρξη των εργασιών

12 Οκτώβριος, 2018

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: Ασπασία Βελονάκη

 

Παρουσία υψηλών προσωπικοτήτων από τον χώρο του αθλητισμού, των ΜΜΕ, της Ένωσης Συντακτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου καθώς και φοιτητών ΜΜΕ, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 5ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητικών Συντακτών στην Αρχαία Ολυμπία.

Εν αναμονή της άφιξης του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Σχολείου Αθλητικών Συντακτών ξεκίνησε με παρόντες στο κοινό τον πρόεδρο του ΤΕΑΣ ΕΣΗΕΠΗΝ Θανάση Μπαμπανέβα, τον πρόεδρο της ΕΣΗΘΣτΕΕ, Δημήτρη Χορταριά και τον πρόεδρο του ΤΕΑΣ ΕΣΗΘΣτΕΕ, Σωτήρη Κέλλα.  

Στο 5ο Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ, την Παρασκευή (12/10) ο πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και μέλος του ΕΣΡ, Γιώργος Πλειος ανέλυσε το θέμα: «Το νέο επικοινωνιακό τοπίο και η εμπειρία του αθλητισμού». 

Εν συνεχεία, ο καθηγητής, Διευθυντής Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Βέγλης μίλησε για τη «Χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (drones) στην αθλητική Δημοσιογραφία».

«Το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας και ο ρόλος του αθλητικού συντάκτη στην καταπολέμηση του μισαναπηρισμού (disablism – discrimination against disabled people)», ήταν το ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα που ανέπτυηξε η Γιώτα Αντωνοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Οι εργασίες για το πρωί της Παρασκευής (12/10) ολοκληρώθηκαν με το θέμα «Social Media και νέες μορφές τηλεόρασης, η περίπτωση των mega events», που ανέπτυξε ο τέως πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου. 

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακοπουλος δήλωσε: «Αυτή είναι η 5η χρονιά που ο ΠΣΑΤ διοργανώνει το Σχολείο και είναι ένα Σχολείο που δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητικούς συντάκτες. Απευθύνεται σε όλον τον κόσμο που έχει σχέση με τον αθλητισμό, ενώ έχει και σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, με την τοπική αυτοδιοίκηση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως του ανθρώπους και τους φορείς που υποστηρίζουν γιατί είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να πετύχει κάποιος κάτι τέτοιο. Πρώτα απ΄ όλα θέλω να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εμείς αυτές τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις και μέσα από εμάς να τις γνωρίσει όλος ο κόσμος. Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας που είναι πάντα κοντά μας, την Αντιπεριφέρεια της Ηλείας που είναι κομμάτι της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας, την ΕΡΤ που είναι χορηγός επικοινωνίας και θα καλύψει αυτή την εκδήλωση, το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που επίσης είναι χορηγός επικοινωνίας, την Ένωση Συντακτών και πάνω απ’ όλα όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια: τους τόσο σημαντικούς καθηγητές πανεπιστημίου, τους συναδέλφους. Ιδιαιτέρως θέλω να καλωσορίσω στο 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών του ΠΣΑΤ τον πρόεδρο της AIPS Europe, Τσαρλς Καμνζούλι και την κυπριακή αποστολή των οκτώ συναδέλφων μας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΑΚ, Ηρόδοτο Μιλτιάδους». 

Ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, τόνισε: «Βλέποντας όλα τα θέματα του Διεθνούς Σχολείου και θέματα όπως “ η χρήση των drones στην αθλητική δημοσιογραφία”, «το κοινωνικό μοντέλο της αναπηρίας και ο ρόλος του αθλητικού συντάκτη στην καταπολέμηση του μισαναπηρισμού”  ανάμεσα σε άλλα δημιουργούν μία πρόσθετη αξία για τον τόπο μας. Το Διεθνές Σχολείο του ΠΣΑΤ μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά ώστε να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε την Αρχαία Ολυμπία,  τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, τις αρχές και την πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Πιστεύω πως στο τριήμερο αυτό σχολείο θα εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα και ο ΠΣΑΤ μας βρίσκει συνοδοιπόρους σε όλη αυτή την προσπάθεια».

Ο πρόεδρος της AIPS Εurope, Τσαρλς Καμενζούλι, τόνισε κατά τη σύντομη ομιλία του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον νυν πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τον τέως Σωτήρη Τριανταφύλλου, τα μέλη του Δ.Σ. και φυσικά τους συναδέλφους από την Κύπρο, όχι μόνο γιατί προερχόμαστε από μικρά νησιωτικά κράτη, αλλά γιατί έχουμε πολλά κοινά που μας ενώνουν. Για μένα είναι πάντα ευχαρίστηση να έρχομαι στην Ελλάδα, την Αρχαιά Ολυμπία και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία. Το 1981 είχα έρθει στην Αθήνα για το συνέδριο της ΑIPS και στο επόμενο που θα γίνει στη Λοζάνη θα έχω συμπληρώσει 38 συνεχείς παρουσίες στα συνέδρια της AIPS.  Έχουμε πάνω από 130 χώρες σε όλον τον κόσμο και 39 στην Ευρώπη, ενώ περισσότεροι από 10.000 δημοσιογράφοι είναι μέλη της AIPS. H ΑIPS δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του ΠΣΑΤ σε όλες τις εκδηλώσεις που θα κάνει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), Ηρόδοτος Μιλτιάδους, επισήμανε: «Νιώθουμε πάρα πολύ όμορφα που βρισκόμαστε στην Αρχαία Ολυμπία, έναν χώρο που έχει ιερή σημασία και για εμάς του Κύπριους. Στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου, όπου εργάζομαι ως εκπρόσωπος Τύπου, έχουμε στήσει μια πλάκα στην είσοδο με τα ονόματα των Κυπρίων Ολυμπιονικών. Πέρα από τον «ασημένιο» ιστιοπλόο, Παύλο Κοντίδη, ο οποίος πήρε το μοναδικό μετάλλιο της Κύπρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012, έχουμε και τρία ονόματα αθλητών που στην αρχαιότητα ήρθαν από την Κύπρον και πήραν πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες: ο Ονησίκρατος, ο Ηρακλείδης και ο Δημήτριος. Έτσι νιώθουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι και δικό μας σπίτι και όχι μόνο του ελλαδικού χώρου. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΤ για τη φιλοξενία. Όπως προαναφέρθηκε οι σχέσεις μεταξύ ΕΑΚ και ΠΣΑΚ είναι εξαιρετικότατες».

Read previous post:
Προφυλακιστέος ο ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση οπαδού του ΠΑΟΚ

Στις φυλακές οδηγείται ένας από τους τρεις κατηγορούμενους για τον θάνατο του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος,...

Close