Η ισότητα μπορεί να είναι δικαίωμα, αλλά καμία δύναμη στη γη δεν θα την κάνει γεγονός. - Ονόρε ντε Μπαλζάκ, 1799-1850 , Γάλλος συγγραφέας

2ο Φεστιβάλ Αιγών το Σαββατοκύριακο στο Αρχαίο θέατρο Μίεζας

18 Αυγούστου, 2022

Το Σάββατο 20 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας και την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ των Αιγών με μουσικές και τραγούδια των λαών της Οικουμένης του Μεγαλέξανδρου.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Haig Yazdjian, φημισμένοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν αυθεντικές μουσικές της χαράς και της λύπης, τραγούδια της αγάπης και του χωρισμού, της νοσταλγίας, της ξενιτιάς  και του καημού, από την αρχαία Θράκη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, το Ισραήλ και την Εγγύς Ανατολή, την Αρμενία, την Περσία και το Αφγανιστάν. 

Συγκεκριμένα, στα κρουστά είναι ο Itamar Doari από το Ισραήλ, κανονάκι και φωνή ο Gorkem Saoulis από την Τουρκία, φωνή η Gergana Dimitrova  από την Βουλγαρία, καβάλ ο Kostadin Genchev από την Βουλγαρία, ποντιακή λύρα και αφγανικό ρεμπάμπ ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ούτι και φωνή ο Haig Yazdjian από την Αρμενία/Συρία/Ελλάδα, duduk και clarinet ο Tigran Sargsyan από την Αρμενία, λύρα ο Γιώργος Κοντογιάννης και κανονάκι ο Τάσος Πούλιος. 

Το Φεστιβάλ Αιγών διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Δήμου Βέροιας, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και τη συμμετοχή του Δήμου Νάουσας.