Ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή. Antoin de Saint-Exupéry, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

6 από τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες στον κόσμο

24 Αυγούστου, 2017

Υπάρχουν λοιπόν πολλές απίστευτες γέφυρες στον κόσμο. Γέφυρες κρεμαστές, γέφυρες για πεζούς πάνω από απύθμενα φαράγγια και πολλές άλλες.

Gateshead Millennium Bridge,  Αγγλία

Κατά πολλούς, μία από τις πιο «κουλ» γέφυρες του κόσμου, και κατά κόσμον γνωστή ως “Blinking Eye Bridge” ή “Winking Eye Bridge”, δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, η «Γέφυρα που σου κλείνει το μάτι» – παρατσούκλι που δικαιολογείται με δεδομένο το σχήμα της. Βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Νιούκαστλ της Αγγλίας και από κάτω της περνάι ο ποταμός Τάιν.


Langkawi Sky Bridge, Μαλαισία 

Καλωδιωτή γέφυρα, 660 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, μόνο για πεζούς!


The Millau Viaduct, Γαλλία 

Κόστος κατασκευής: 400 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την ψηλότερη – και μέχρι πριν από λίγα χρόνια μακρύτερη – γέφυρα του κόσμου. Βρίσκεται στη νότια Γαλλία κι από κάτω της απλώνεται η κοιλάδα Tarn.


Allāhverdi Khan Bridge (Si-o-seh pol) Ιράν

Το κάπως δυσπρόφερτο όνομά της σημαίνει επί της ουσίας «Γέφυρα 33», κι αυτό γιατί τόσα τόξα έχει. Χτίστηκε τη δεκαετία του 1600.


Rialto Bridge, Βενετία

«Η καρδιά της Βενετίας», όπως αποκαλείται, χτίστηκε το 1588 και για περίπου 50 χρόνια ήταν ο μόνος τρόπος να διασχίσει κανείς το Μεγάλο Κανάλι.


Seven Mile Bridge, Φλόριντα, ΗΠΑ

Μία μαγευτική διαδρομή επτά μιλίων, δηλαδή κάτι παραπάνω από 20 χιλιομέτρων, μόλις πάνω απ’ τα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής.

Περισσότερα στη κατηγορία Τουρισμός
Ρεκόρ όλων των εποχών στις αφίξεις καταγράφει η Αθήνα το 2017

    Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Travel Trade Athens 2017, την κορυφαία διοργάνωση που πραγματοποιεί για 5η χρονιά...

Close