Το μεγαλείο της προσευχής βρίσκεται πρωτίστως στο γεγονός ότι δεν παίρνει καμία απάντηση. Antoin de Saint-Exupery, 1900-1940, Γάλλος συγγραφέας

“1st Greece Robo Con”:Σημείο συνάντησης της έρευνας και της δημιουργίας με την τεχνολογία

16 Ιουνίου, 2019

Σημείο συνάντησης και πόλο έλξης όλων όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη ρομποτική στην Ελλάδα, όπως φορείς έρευνας και εκπαίδευσης, βιομηχανία λογισμικού και τεχνολογικού υλικού, εγκαταστάτες, εισαγωγείς και εξαγωγείς, ακόμη και χομπίστες ή καλλιτέχνες φιλοδοξεί να αποτελέσει το “1st Greece Robo Con”, το πρώτο Convention Ρομποτικής στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-HELEXPO, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Το RoboCon, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εξελίσσεται σε συνεργασία φορέων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία τέτοια συνθήκη για συνεργασία ανάμεσα σε όλους αυτούς τους φορείς, αλλά και για τις διαφορετικές πτυχές της ρομποτικής» τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής  Νικόλαος Φαχαντίδης, αναπληρωτής καθηγητής στην Πληροφορική και Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
Σύμφωνα με τον κ. Φαχαντίδη, σκοπός του «1st Greece Robo Con» είναι να εξελιχτεί σε τόπο συνάντησης και δικτύωσης όσων ερευνούν, όσων δημιουργούν, όσων διοργανώνουν και όσων θέλουν να μένουν ενημερωμένοι για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας.
Η θεματολογία του «1st Greece Robo Con» εστιάζει σε τεχνολογίες των πεδίων της κοινωνικής, της βιομηχανικής, της εκπαιδευτικής ρομποτικής,  της ρομποτικής στην υγεία  αλλά και σε εύρος άλλων τεχνολογιών που συνδέονται με τις τεχνολογίες ρομποτικής, όπως 3D printing, Virtual Reality κλπ.
Με τον τρόπο αυτόν – τονίζουν οι διοργανωτές – θα αναδειχθεί το δυναμικό της Περιφέρειας, αλλά και ευρύτερα της χώρας, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ρομποτικής τεχνολογίας και θα ‘χτίσει’ γέφυρες άμεσης επικοινωνίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα. Επιπλέον, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις δημιουργίες, τις εξελίξεις και τις προοπτικές της ρομποτικής στην παραγωγή και στην κοινωνία.
 Στο RoboCon 2019 συμμετέχουν ερευνητικοί φορείς, επιχειρήσεις ανάπτυξης και εγκατάστασης ρομποτικών τεχνολογιών, καθώς και εκπαιδευτικοί φορείς, κυρίως από το χώρο της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου θα παρουσιάσουν τεχνολογίες και υπηρεσίες που αναπτύσσουν. Στοχεύοντας στην βιωματική προσέγγιση του κοινού, θα υπάρχουν δραστηριότητες και διαγωνισμοί στους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν.

Read previous post:
Ο Εμπάκουε αποχαιρέτησε την ΑΕΚ (pic)

Με μια ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram, ο Τρέβορ Εμπάκουε αποχαιρέτησε την ΑΕΚ.

Close