Οι πεποιθήσεις όπως όλα τα κινούμενα σώματα ακολουθούν τη διαδρομή της ελάχιστης αντίστασης. Samuel Butler, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

14ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»- Νικητής ο Μιχάλης Παρμάκης

14 Απρίλιος, 2019

Σε ελληνική… υπόθεση εξελίχθηκε σήμερα ο 14ος διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος». Ο Μιχάλης Παρμάκης αποσπάστηκε νωρίς από τους υπόλοιπους δρομείς, από τη στιγμή της εκκίνησης του αγώνα, στην αρχαία Πέλλα και έκοψε πρώτος το νήμα στη Λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε τη διαδρομή των 42,195 χλμ με καθαρό χρόνο 2:33:21 και εμφανή, στον τερματισμό του, την κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια (σ.σ. συμμετείχε στον αγώνα με τράβηγμα στο πόδι). Πρωτιά, στην ίδια διαδρομή, είχε ο Παρμάκης και το 2017.

Πρώτη στις γυναίκες, όπως και το 2017, τερμάτισε η Σόνια Τσεκίνη Μπουδούρη, από την Καστοριά, με καθαρό χρόνο 2:48:13. 

Την εκκίνηση του αγώνα, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

Νικητής στο δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος στα 10χλμ (με αφετηρία από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου της συμπρωτεύουσας), ήταν ο Κώστας Γκελαούζος (30:04), επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του το 2017. Πρώτη γυναίκα, η οποία τερμάτισε στη διαδρομή, ήταν η Μιχαέλα Φλιάσκα (36:55).

Την εκκίνηση του αγώνα των 10 χλμ στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, έδωσε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.
 

Read previous post:
Νικητής ο Χάμιλτον στο 1.000ό γκραν πρι

Ο Λιούϊς Χάμιλτον επικράτησε στο Γκραν Πρι της Κίνας, που είναι ο τρίτος αγώνας του εφετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα...

Close