Ο πόλεμος εναντίον μιας ξένης χώρας συμβαίνει μόνο όταν οι τάξεις με το χρήμα εκτιμούν ότι θα βγάλουν κέρδος από αυτόν - George Orwell (1903-1950, Βρετανός συγγραφέας)

11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αττικής στο Δήμο ΝίκαιαςΑγ.Ι.Ρέντη

13 Ιούνιος, 2018

Θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικά θεατρικά εργαστήρια δήμων της Αττικής θα φιλοξενήσει, από τις 16 έως και τις 30 Ιουνίου, το Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Νάξου και Σταυράκη, Άγ.Ι.Ρέντης), στο πλαίσιο του 11ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής με συνδιοργανωτή για δεύτερη χρονιά την Περιφέρεια Αττικής.

Με ένδεκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας και με θεματολογία από όλα τα είδη της θεατρικής πράξης, το Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής αναδεικνύεται σε ένα σημαντικό θεατρικό γεγονός για όλους τους δήμους που φιλοξενούν παραστάσεις του.

Από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, το κοινό της Αττικής θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει 90 παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο από τις θεατρικές ομάδες των Δήμων Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Ρενδία Λέξις), Λαυρεωτικής (Εξόρυξη), Αγίου Δημητρίου, Αλίμου (ΘΟΠΑΑ), Μοσχάτου-Ταύρου (Εν Δράσει), Περιστερίου (Ανδρέας Βαρούχας) και Αγίας Παρασκευής (ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ).

Η εγκυρότητα του Φεστιβάλ αναγνωρίστηκε με την πιστοποίηση «EFFE label 2017-2018», ένα πιστοποιητικό ποιότητας, αναγνώρισης και συγχρόνως επιβράβευσης της καλής δουλειάς που γίνεται στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.

Ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη φιλοξενεί το 11ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ σε δύο περιόδους. Τον Ιούνιο στο Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Άγ. Ιωάννη Ρέντη και τον Σεπτέμβριο στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο Φεστιβάλ δήλωσε: «Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την τέχνη του θεάτρου με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πιστεύουμε ότι μπορεί να παρέμβει δημιουργικά στις τοπικές κοινωνίες». Επίσης, ευχαρίστησε το κοινό «που χρόνια τώρα στηρίζει τον θεσμό» και κάλεσε όλους όσοι θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις «να επαναπροσδιορίσουμε τον ρόλο μας ως θεατές, γιατί όπως λέει ο Μπρεχτ «το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί, όμως, να αλλάξει τους θεατές. Αυτοί αν θέλουν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»».

Read previous post:
Ο Ζοσέ Ανιγκό νέος προπονητής του Πανιωνίου

Η ΠΑΕ Πανιώνιος επισημοποίησε με ανακοίνωσή της τη -γνωστή εδώ και λίγο καιρό- συμφωνία με τον Ζοσέ Ανιγκό, ο οποίος...

Close