Ένα δοχείο δημιουργείται από έναν σβόλο πηλού με προσεκτική δουλειά, αλλά είναι το κενό μέσα στο δοχείο που το κάνει χρήσιμο. - Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

10 εκ.ευρώ επένδυση σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

8 Νοέμβριος, 2018

Στα 10 εκ. ευρώ ανέρχεται το ύψος της επένδυσης στον τομέα του τουρισμού που υλοποιεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Τhe Luxury Hotels στη Θεσσαλονίκη. Η επένδυση αφορά την ανακαίνιση του πεντάστερου ξενοδοχείου Grand Hotel Palace και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις μέχρι το 2020, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Παναγιώτης Ζελελίδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Η αναβάθμιση των υποδομών περιλαμβάνει, εκτός από την ανανέωση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, την υιοθέτηση μιας νέας καινοτόμου τεχνολογίας. Πρόκειται για τη χρήση της εφαρμογής Mobile access που δίνει τη δυνατότητα εισόδου στα δωμάτια του ξενοδοχείου χωρίς τη χρήση της κάρτας κλειδιού, παρά μόνο μέσω ενός «έξυπνου» κινητού. Όπως ανέφερε ο κ.Ζελελίδης, με την τεχνολογία αυτή το τσεκ ιν γίνεται πιο γρήγορα και αποφεύγεται η χρήση πλαστικού. “ Αρκεί να κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή στο κινητό του και με αυτήν “ ξεκλειδώνει” την πόρτα του” εξηγεί ο ίδιος. Αυτήν τη στιγμή το Grand Hotel Palace είναι το μοναδικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία που αξιοποιεί την εν λόγω εφαρμογή.

Εκτός από το κομμάτι της τεχνολογίας, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον τομέα του Περιβάλλοντος, καθώς το ξενοδοχείο είναι βραβευμένο με το διεθνώς αναγνωρισμένο eco-label Green Key. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζει ένα οργανωμένο σχέδιο περιβαλλοντικής δράσης που περιλαμβάνει διαδικασίες και μηχανισμούς στους τομείς εξοικονόμησης ενέργειας, νερού και ορθής διαχείρισης και διάθεσης αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης, όπως ανέφερε η Νατάσα Αντωνοπούλου,Υπεύθυνη Συντονισμού Προγράμματος ‘Green Key’ της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

Νικόλ Καζαντζίδου

 

Read previous post:
Τα μέτρα για τον IGB αναγκαία και αναλογικά, χωρίς να στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα μέτρα για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας (IGB) που...

Close