Το καλύτερο επιχείρημα εναντίον της δημοκρατίας είναι μια συζήτηση πέντε λεπτών με το μέσο ψηφοφόρο. Winston Churchill, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

10 εκατ. μπορεί να εισπράξει ο ΟΣΕ από την πώληση άχρηστου υλικού

11 Φεβρουαρίου, 2015

Έσοδα άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον ΟΣΕ, εντός της επόμενης διετίας, μπορεί να αποφέρει η πώληση άχρηστου σιδηροδρομικού υλικού από την που αναδεικνύεται σε σημαντική πηγή εσόδων για τον Οργανισμό.

Το 2014 υπεγράφησαν 14 συμβάσεις και ολοκληρώθηκαν επίσης συμβάσεις του προηγούμενου έτους, από τις οποίες προκύπτουν τα εξής:

Εκποιήθηκαν 196 άχρηστα σιδηροδρομικά οχήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (μετρικής γραμμής) και περίπου 16.000 τόνοι περίπου άχρηστου σιδηροδρομικού μη τροχαίου υλικού – των οποίων η συμβατική αξία προϋπολογίζεται στα 5.714.700 ευρώ.

Από αυτά, 1.736.512 ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί από εκποιήσεις άχρηστου υλικού κατά το 2014, και αναμένονται άλλα 2.800.000 ευρώ τη φετινή χρονιά, ενώ το υπόλοιπο ποσό το 2016.

‘Ηδη η ΓΑΙΑΟΣΕ που έχει αναλάβει το τροχαίο υλικό του ΟΣΕ,.

Τα έσοδα από εκποίηση παλιών σιδηροτροχιών (σκραπ) και αμαξοστοιχιών που είχαν μετατραπεί σε παλιοσίδερα το 2014 ξεπέρασαν το 1,73 εκατ. ευρώ.

Οι εκποιήσεις πραγματοποιήθηκαν με ανοιχτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, με απόλυτη διαφάνεια, μέγιστη δημοσιότητα, ενώ επετεύχθη μεγάλος ανταγωνισμός, με τη συμμετοχή σημαντικού αριθμού υποψηφίων αναδόχων.

Το τροχαίο υλικό, ενεργό αλλά και ανενεργό έχει περάσει στα χέρια της ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία βρίσκεται στη διαδικασία πρόσληψης νέου συμβούλου διαχείρισης, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση και καταγραφή όλου του υλικού και ό,τι κριθεί ακατάλληλο να εκποιηθεί.

Read previous post:
Ψήφος εμπιστοσύνης με 162 «ναι» για την κυβέρνηση

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και μερικές ώρες πριν από το σημερινό έκτακτο Eurogroup, διενεργήθηκε η φανερή ονομαστική ψηφοφορία εμπιστοσύνης στην...

Close