Αυτοί που φοβούνται περισσότερο την έλλειψη τάξης από την έλλειψη δικαιοσύνης δημιουργούν περισσότερο κι από τα δυο - William Sloane Coffin, 1924-2006, Αμερικανός ιεροκήρυκας & ακτιβιστής

Υπογραφή σύμβασης ΥΠΕΞ-ΟΤΕ για την αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου ΝΕΤ-VIS

12 Ιούλιος, 2018

Σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό, την αναβάθμιση και τη συντήρηση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου ΝΕΤ-VIS, που συνδέει το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω 141 κόμβων με τις πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας, σε 83 χώρες, υπέγραψαν το υπουργείο Εξωτερικών και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος ΑΕ. Τη σύμβαση υπογράφηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Μιχαήλ Τσαμάζ. Επίσης η σύμβαση προβλέπει αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού και την εκπαίδευση προσωπικού του ΥΠΕΞ.

Συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 26,1 εκατομμύρια ευρώ, που συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας», ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 4,5 χρόνια (έως 31.12.2022), με δυνατότητα επέκτασης για άλλα 4,5 χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η αναβάθμιση του δικτύου ΝΕΤ-VIS θα μπορέσει να υποστηρίξει, πέρα από το ηλεκτρονικό Σύστημα Θεωρήσεων (βίζες), και τα υπό υλοποίηση συστήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το ΕΤΙΑS (European Travel Information and Authorisation System) ως και το Entry – Exit System, τα οποία πρόκειται στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να εισαχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Smart boarders της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Read previous post:
ΣΥΡΙΖΑ: Άγνωστες έννοιες για τη ΝΔ το ηθικό πλεονέκτημα και η σοβαρότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση της ΝΔ στην οποία επισημαίνει «τόσο το ηθικό πλεονέκτημα, όσο...

Close