Εγώ περιέχω και τον αριστερό. Ο αριστερός όμως δεν με περιέχει. Μάνος Χατζιδάκις, 1925-1994, Έλληνας μουσικοσυνθέτης

Υπογειοποίηση του δικτύου όμβριων στην περιοχή Αγ. Αποστόλων Χανίων

18 Οκτώβριος, 2018

  Σε υπογειοποίηση του δικτύου ομβρίων στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ), σε μία προσπάθεια «θωράκισης» της περιοχής από τυχόν φαινόμενα πλημμυρών.

     Η υπογειοποίηση του δικτύου γίνεται μετά από καταγραφή των προβλημάτων, τα οποία κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί, και αφορούν τη μη ομαλή παροχετευτικότητα των αγωγών, μέσω των οποίων μεταφέρονται τα όμβρια ύδατα.

     Η καταγραφή των προβλημάτων έγινε από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και έχει μπει σε εφαρμογή συγκεκριμένο πλάνο για την επίλυσή τους, με έργα που ήδη πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα, σε διάφορα σημεία του Δήμου Χανίων.

     Στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται το βασικό ρέμα που μεταφέρει τα όμβρια νερά από την περιοχή του Δαράτσου. Με το έργο που εκτελείται υπογειοποιείται το δίκτυο, κάτι που θα διευκολύνει την ομαλή μεταφορά των ομβρίων υδάτων, ώστε στο εξής να αποφεύγονται φαινόμενα εμφράξεως του καναλιού και πλημμυρών στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου.

     «Πρόκειται για ένα έργο χαμηλού κόστους, το οποίο ο Δήμος Χανίων πραγματοποιεί με τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ και θεωρούμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Να τονιστεί, επίσης ότι, ευρύτερα, στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων και έξω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο, δημιουργούνται κανάλια που καθοδηγούν τα όμβρια ύδατα. Προχωράμε να επιλύσουμε θέματα που ταλανίζουν την πόλη μας εδώ και δεκαετίες», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο όπου εκτελούνται τα έργα.

Read previous post:
Οι θρύλοι του αθλητισμού που έφτασαν σε «αδύνατα» σημεία για τον άνθρωπο

 O άνθρωπος από την εμφάνισή του κιόλας, έχει αποδείξει πως υπάρχουν λίγες προκλήσεις  που δεν μπορεί να καταφέρει.

Close