Στο βασίλειο των ιδεών, όλα εξαρτώνται από τον ενθουσιασμό. Στον πραγματικό κόσμο, όλα στηρίζονται στην επιμονή - Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Υπερτοπικός πόλος πρασίνου δημουργείται στο Πάρκο Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο

14 Ιούνιος, 2018

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου που πραγματοποιήθηκε στο π. δημαρχείο Ταύρου, παρουσιάστηκε από τον δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, η μελέτη της ανάπλασης του Πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων στον Ταύρο.

Πρόκειται για μία μεγάλη παρέμβαση στο Πάρκο με τη δημιουργία δημόσιου υπερτοπικού πόλου πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού και αναψυχής, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ. H χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια Αττικής.

Θα ακολουθήσει κι’ άλλη παρέμβαση, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ για το έργο, που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της ανάπλασης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες της Α΄φάσης αφορούν:

Αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων και τοποθέτηση νέας μεταλλικής περίφραξης επί του υφιστάμενου τοιχίου από μπετό επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως,

Διάστρωση της επιφάνειας επέμβασης με κηπιαίο χώμα, σημειακές εκσκαφές-διαμορφώσεις όπου χρειάζεται, προκειμένου να επιτευχθούν οι επιθυμητές στάθμες της τελικής επιφάνειες .

Χάραξη των χώρων του πάρκου, μονοπατιών, παρτεριών, με ηλεκτρονικά τοπογραφικά όργανα προς εφαρμογή της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Υπογειοποίηση του υφιστάμενου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Κατασκευή νέου υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού του πάρκου, κατ΄ επέκταση του υπάρχοντος.

Διαμόρφωση των χώρων των μονοπατιών με την τοποθέτηση των κρασπέδων εγκιβωτισμού.

Διαμόρφωση της υποδομής των χώρων και των μονοπατιών με τη διάστρωση του ασυμπίεστου υλικού όπου απαιτείται και σε συνέχεια των κατασκευαστικών λεπτομερειών και των σχεδίων της αρχιτεκτονικής μελέτης.

Χάραξη του εσωτερικού χώρου της παιδικής χαράς,

Κατασκευή ελαστικών δαπέδων ασφαλείας στο χώρο της παιδικής χαράς.

Τοποθέτηση πέργκολας και τριών διαφορετικών τύπων καθιστικών.

Ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού και τοποθέτηση φωτιστικών ιστών ύψους 3μέτρων.

Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου και των μονοπατιών με πορώδεις μαλακές επιφάνειες από πατημένο επεξεργασμένο χώμα τύπου ‘κουρασάνι’, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Διάστρωση των τελικών επιφανειών των χώρων του Πάρκου με βότσαλο και χαλίκι, γαρμπίλι, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης.

Τοποθέτηση σύγχρονων οργάνων στο χώρο της παιδικής χαράς σε συνέχεια τη μελέτης.

Διαμόρφωση των παρτεριών φύτευσης και κατασκευή ξύλινων κρασπέδων.

Τοποθέτηση μεταλλικών ταμπελών περιήγησης και ξενάγησης στο χώρο.

 

Read previous post:
Handelsblatt: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομονώνεται διεθνώς

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία μετά τη συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων στο ονοματολογικό,...

Close