Ο νους δεν μας δόθηκε για να κατανοήσουμε το ανεξήγητο, αλλά μόνο για να μη σκοντάφτουμε πάνω στα δέντρα. Panait Istrati, 1884-1935, Ελληνορουμάνος συγγραφέας

Υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο στο δήμο Αμαρίου από το ΠΔΕ

19 Ιούλιος, 2018

Ένα ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο παραδόθηκε σήμερα στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αμαρίου το κόστος του οποίου χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με το ποσό των 74.400 ευρώ από πιστώσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Πρόκειται για ένα απορριμματοφόρο τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 m³, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO-6 (OBD C) που πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας διασφαλίζοντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους καθαριότητας.  Στην προμήθεια του απορριμματοφόρου προϋπολογισμού 118.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %, συμμετείχε με το ποσό των 43.600,00 ευρώ και ο Δήμος Αμαρίου.

Το νέο απορριμματοφόρο αντικατέστησε το παλαιότερο απορριμματοφόρο σε όλη την Ελλάδα το οποίο μετράει, πάνω από τριάντα έτη κυκλοφορίας. Κατά την παραλαβή ο δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός εξέφρασε την ικανοποίησή επισημαίνοντας τη στήριξη του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη. «Ευχαριστούμε τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για την πολύτιμη στήριξη και αρωγή του καθ’ όλη τη διαδικασία έως την επίτευξη του στόχου μας. Καταφέραμε έτσι να αποδείξουμε ότι μέσα από προσεκτικό σχεδιασμό θέτοντας προτεραιότητες και ιεραρχώντας τις ανάγκες μας μπορούμε να πετύχουμε αυτό που ως τώρα φάνταζε ακατόρθωτο. Η παραλαβή του απορριμματοφόρου αποτελεί επίτευξη μιας επίπονης και στοχευμένης προσπάθειας που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας. Συνεπείς στην υπόσχεσή μας προς τους δημότες για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και προς τους εργαζομένους της Υπηρεσίας Καθαριότητας για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας, ξεκινήσαμε ένα αγώνα προκείμενου την αντικατάσταση του υπάρχοντος απορριμματοφόρου» ανέφερε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος σε θέματα Καθαριότητας Γιώργος Σταθωράκης είπε πως η καθαριότητα είναι μια δύσκολη και καθημερινή μάχη και ότι «οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται επάξια στο δύσκολο έργο τους. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε προχωρήσει στην αντικατάσταση πλέον των εκατό φθαρμένων κάδων, ενώ ταυτόχρονα, εντείνουμε  τις προσπάθειες μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης – Ανακύκλωσης Α.Ε., για έναρξη προγράμματος τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης στους οικισμούς του Δήμου μας».

Read previous post:
Η κυβέρνηση απαντά στον Ντ. Τραμπ: Το Μαυροβούνιο συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα

"Μικρή χώρα" με "πολύ επιθετικό" λαό; Ικανή μάλιστα να προκαλέσει μια παγκόσμια σύρραξη; Το Μαυροβούνιο απάντησε σήμερα στον πρόεδρο των...

Close