Αν κάποιος στοχεύει ψηλά, ο πολύς κόσμος δε θα το καταλάβει όταν πετύχει - Nicolás Gómez Dávila, 1913-1994, Κολομβιανός συγγραφέας

Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν την Ταλ Αφάρ του Ιράκ

21 Αύγουστος, 2017

Χιλιάδες άμαχοι εγκαταλείπουν την πόλη Ταλ Αφάρ και τα περίχωρά της, όπου χθες Κυριακή ο ιρακινός στρατός άρχισε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να εκδιώξει το Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα ο Στεφάν Ντουζαρίτς, εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η Ταλ Αφάρ είναι ένα από τα τελευταία προπύργια του ΙΚ στο έδαφος του Ιράκ. Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν την πόλη αυτή πριν από τρία χρόνια και πλέον.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στο Ιράκ, τη Λίσε Γκράντε, «οικογένειες περπατούν ακόμη και 20 ώρες υπό συνθήκες ακραίας ζέστης για να εγκαταλείψουν την Ταλ Αφάρ, χωρίς τροφή και νερό», πρόσθεσε ο Ντουζαρίτς.

«Περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την περιοχή», συνέχισε ο εκπρόσωπος. Ο ΟΗΕ και οι ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται «δεν γνωρίζουν πόσοι άλλοι άμαχοι βρίσκονται ακόμη στις ζώνες όπου διεξάγονται μάχες, αλλά αναμένουν ότι χιλιάδες ακόμη άνθρωποι θα διαφύγουν τις ημέρες και τις εβδομάδες που έρχονται», πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Λιγότερα από τα μισά από τα 980 εκατομμύρια δολάρια που προβλέπονταν για την ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιράκ φέτος έχουν συγκεντρωθεί», επισήμανε παράλληλα ο εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που βρίσκονται στο πεδίο δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν τους άμαχους εάν δεν βρεθούν επιπλέον χρήματα.

Read previous post:
Απέδρασε στο 87′ ο Απόλλων

Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στην αυλαία της 1ης αγωνιστικής της Super League.

Close