Αυτό που ονομάζουμε στρατηγική, βασικά έχει να κάνει με το να περνάμε τα ποτάμια από τις γέφυρες και να διασχίζουμε τα βουνά από τα μονοπάτια. Anatole France, 1844-1924, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1921

Water Futures: Καλύτεροι τρόποι να πίνουμε νερό

18 Δεκέμβριος, 2017

Καινούργιους και καινοτόμους τρόπους για να πίνουμε νερό θα εξερευνήσουν το δημιουργικό κέντρο A/D/O του Μπρούκλιν (Νέα Υόρκη) και η Βρετανίδα σχεδιάστρια Τζέιν Γουίδερς.

«Το να πίνουμε νερό είναι ένα φορτισμένο θέμα» δήλωσε, στο Dezeen, η Γουίδερς «αλλά δεν έχουμε κινηθεί αρκετά στην κατεύθυνση να εξελίξουμε βιώσιμες εναλλακτικές. Το «Water Futures» στοχεύει να ενθαρρύνει φρέσκες προσεγγίσεις και διατομεακή συνεργασία, για να επεκτείνει το εύρος επίδρασης του ντιζάιν και να δώσει ώθηση προς μια πιο αποτελεσματική και ευφάνταστη προσέγγιση του νερού».

Το πρόγραμμα «Water Futures» θα ξεκινήσει, την άνοιξη του 2018, στο πλαίσιο της Ακαδημίας Ντιζάιν του A/D/O. Και θα εξετάσει θέματα από τη ρύπανση με πλαστικά μπουκάλια μέχρι την τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών με νερό. Θα περιλαμβάνει συμπόσια, εκθέσεις, ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις.

Σχεδιαστές από όλον τον κόσμο θα κληθούν να υποβάλουν ιδέες και οράματα σχετικά με την κατανάλωση και διανομή νερού. Θα ζητηθεί από ομάδες να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους σε επιτροπή ειδικών και τα σχέδια τα οποία θα επιλεγούν θα εκτεθούν στο A/D/O.

Μεταξύ των ζητημάτων που θα διερευνηθούν θα είναι η σταδιακή απάλειψη των πλαστικών μπουκαλιών και η αναζήτηση βιώσιμων εναλλακτικών.

Read previous post:
Οι προκλήσεις των τραπεζών για το 2018

Την αισιοδοξία τους ότι το 2018 θα αποτελέσει έτος που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του εγχώριου τραπεζικού συστήματος με δυναμικούς...

Close