Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Wall Street: Νέο ρεκόρ αλλά και -3% στις φαρμακευτικές λόγω Τραμπ

11 Ιανουάριος, 2017

Ανοδικά έκλεισαν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, παρά τις ισχυρές απώλειες στον φαρμακευτικό κλάδο, ως απόρροια της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,50% στις 19.954 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε κέρδη κατά 0,28% στις 2.28 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,21% στις 5.563 μονάδες, κλείνοντας σε νέο ιστορικό υψηλό.

«Πρέπει να πάρουμε πίσω τη φαρμακευτική μας βιομηχανία, η οποία οδεύει προς την καταστροφή» επεσήμανε ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την πρώτη του επίσημη ομιλία. «Οι φαρμακευτικές εγκαταλείπουν τη χώρα και φεύγουν δεξιά και αριστερά» έσπευσε να προσθέσει.

Ως αποτέλεσμα, ο κλάδος της βιοτεχνολογίας διολίσθησε κατά 3%, καθώς η μετοχή της Bristol-Myers κατακρημνίστηκε στο -5,30%, της VanEck Vectors στο -2,19% και της PowerShares Dynamic στο -2,17%.

Περισσότερα στη κατηγορία Αγορές
Τώρα: Το μεξικάνικο πέσο κατέρρευσε μόλις ο Τραμπ επανέφερε το θέμα του τείχους

Το μεξικάνικο πέσο κατέρρευσε μόλις ο Τραμπ επανέφερε το θέμα της κατασκευής του τείχους που θα "προστατεύει" τις ΗΠΑ από...

Close