Όταν θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους, τους λες την αλήθεια. Όταν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, τους λες αυτό που θέλουν να ακούσουν. Thomas Sowell, Αμερικανός πολιτικός σχολιαστής

Visa: Βουτιά 75% στα κέρδη τριμήνου

21 Απρίλιος, 2017

Τα κέρδη της Visa βυθίστηκαν 75% το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, καθώς κατέγραψε κόστη που συνδέονται με την αναδιοργάνωση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων. Ωστόσο τα έσοδα ενισχύθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, εν μέσω εύρωστης ανάπτυξης στις πληρωμές και την επεξεργασία συναλλαγών.

Στη διάρκεια του τριμήνου, η Visa κέρδισε 430 εκατ. δολάρια ή 18 cents ανά μετοχή κατηγορίας Α, από 1,71 δισ. δολάρια ή 71 cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο του περασμένου χρόνου.

Εξαιρώντας κόστη που συνδέονται με την αναδιοργάνωση, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 86 cents, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών του Thomson Reuters για 79 cents.

Τα μη λειτουργικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 23% σε 4,48 δισ. δολάρια, έναντι προσδοκιών για 4,3 δισ. δολάρια.

Ο όγκος πληρωμών στο τρίμηνο έκανε άλμα 37% σε 1,7 τρισ. δολάρια. Οι συνολικές επεξεργασμένες συναλλαγές σημείωσαν άνοδο 42% σε 26,3 δισ., μεταδίδει το MarketWatch.

Ο όγκος διασυνοριακών συναλλαγών παραπάνω από διπλασιάστηκε στη διάρκεια του τριμήνου σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο οι δαπάνες επίσης εμφάνισαν μεγάλη άνοδο, καθώς αυξήθηκαν κατά 40%.

Η Visa αναβάθμισε ελαφρώς το guidance για το τρέχον έτος και πλέον αναμένει μεγαλύτερη άνοδο στα προσαρμοσμένα κέρδη. Επίσης εκτιμά πως τα έσοδά της θα αυξηθούν κατά 16 με 18%.

Read previous post:
Σαββατόβραδο με Λυρίδες -Τα πεφταστέρια της άνοιξης!

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, στο...

Close