Το αληθινό είναι πάντα υπερβολικά απλό. Πρέπει να φτάνεις σ΄αυτό πάντα μέσα από το πολύπλοκο. George Sand, 1804-1876, Γαλλίδα συγγραφέας

UBS: Στα δικαστήρια κατηγορούμενη για οργάνωση δικτύου φοροδιαφυγική

20 Μάρτιος, 2017

Η ελβετική τράπεζα επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς φέρεται να οργάνωσε ένα πολύπλοκο δίκτυο φοροδιαφυγής στην Γαλλία.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εν λόγω υπόθεση μπορεί να καταλήξει σε επιβολή προστίμου 1,1 δισ. ευρώ, καθώς οι γαλλικές αρχές κατηγορούν τη UBS ότι βοήθησε πλούσιους πελάτες της να αποφύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Αν και είχαν γίνει προσπάθειες να διευθετηθεί το ζήτημα εξωδικαστικά, οι προσπάθειες αυτές φαίνεται πως ναυάγησαν και η UBS εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:

“Η UBS AG και η UBS France πληροφορήθηκαν την απόφαση των εισαγγελικών αρχών, μετά από έρευνα που διήρκησε περισσότερο από πέντε χρόνια, για παραπομπή τους σε δίκη.

Πλέον θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με λεπτομέρειες στο δικαστήριο. Η UBS έχει καταστήσει σαφές ότι διαφωνεί με τις κατηγορίες, τις υποθέσεις και τις νομικές ερμηνείες που έχουν εκφραστεί. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας και αναμένουμε μια δίκαιη διαδικασία”, καταλήγει η ανακοίνωση της UBS.

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Citi: Τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Iδιαίτερα χαμηλές είναι οι προσδοκίες της Citigroup για το σημερινό Eurogroup και την Ελλάδα σύμφωνα με νέο σημείωμά της. Όπως...

Close