Όταν ένας Εγγλέζος μιλάει για εθνικό πλούτο, εννοεί τον αριθμό των εκατομμυριούχων στη χώρα. Oswald Spengler, 1880-1936, Γερμανός ιστορικός & φιλόσοφος

Τώρα: Σεισμός στα πρωινά ΜΜΕ των ΗΠΑ για σκάνδαλο Τραμπ με «εξευτελιστικά βίντεο» από Μόσχα

11 Ιανουάριος, 2017

Ένας χαμός επικρατεί στα πρωινά show των ΗΠΑ για αυτό που κάποιοι ονομάζουν το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο γύρω από το όνομά του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για μια αναφορά 35 σελίδων, με πληροφορίες που περισυνέλεξε Βρετανός πράκτορας από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, θέλει τη Μόσχα να διαθέτει «εξευτελιστικά» ντοκουμέντα για τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το CNN μάλιστα, οι πληροφορίες της πολυσέλιδης αναφοράς, παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια σύνοψη δύο σελίδων, τόσο στον Μπαράκ Ομπάμα, όσο και στον ίδιο τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Η σύνοψη ήταν μέρος της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ οι πληροφορίες του Βρετανού πράκτορα χαρακτηρίζονται από το FBI ως αξιόπιστες. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ανώτατο επίπεδο από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Διοικητή της Εθνικής Μυστικής Υπηρεσίας, Διοικητή του FBI, Διοικητή της CIA, και της NSA. Η αναφορά διέρρευσε στον Τύπο από το Buzzfeed.

Το Buzzfeed αναρτά την έκθεση που όπως σημειώνει «περιλαμβάνει συγκεκριμένες, ανεπιβεβαίωτες και πιθανώς μη επαληθευμένες κατηγορίες για επαφές μεταξύ ανθρώπων του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων και περιγράφει σεξουαλικές πράξεις του, όπως καταγράφηκαν από τους Ρώσους». Η επιλογή του μέσου να δημοσιοποιήσει την αναφορά, παρά τις ενστάσεις ως προς την αυθεντικότητα των γραφομένων της, προκάλεσε σειρά αντιδράσεων από Αμερικανούς δημοσιογράφους.

Το Wikileaks αμφισβητεί την εγκυρότητα της συγκεκριμένης αναφοράς, ενώ το Associated Press πήρε διαστάσεις από την επιλογή της ομάδας του Buzzfeed, χαρακτηρίζοντας την υπόθεση μια δοκιμασία για τα δημοσιογραφικά ιδεώδη. «Οι περισσότεροι οργανισμοί, μεταξύ αυτών και το AP, δεν μετέδωσε τις κατηγορίες επειδή δεν μπορούσαν να εξακριβωθούν» σημειώνουν στο τηλεγράφημά τους για το θέμα.

Το Κρεμλίνο σχολίασε ότι όσα υποστηρίζονται στην αναφορά είναι ψευδή.

Μπορεί οι συνεργάτες του  Τραμπ να μην θέλησαν να σχολιάσουν το περιεχόμενο των εγγράφων όταν ρωτήθηκαν από το CNNi, ωστόσο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, έκανε ένα τιτίβισμα οργής (twitter post) ως απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ψευδείς ειδήσεις. Ένα πολιτικό κυνήγι μαγισσών» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Μερικά από τα επίμαχα σημεία της αναφοράς στα οποία αναφέρονται τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ
Στην αναφορά παρουσιάζονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αν και το Κρεμλίνο καλλιεργούσε, υποστήριζε και βοηθούσε την υποψηφιότητα Τραμπ εδώ και πέντε χρόνια, παράλληλα συνέλεγε και δυσφημιστικά στοιχεία σε βάρος του, κυρίως σεξουαλικού περιεχομένου.

Εκείνο που μονοπωλεί τα ΜΜΕ από το πρωί είναι οι ερωτικές φαντασιώσεις του νέου προέδρου, τις οποίες και φέρονται να έχουν βιντεοσκοπήσει Ρώσοι μυστικοί πράκτορες.  Ο Ντόναλντ Τραμπ περιγράφεται να πληρώνει ιερόδουλες να επιδοθούν σε ανωμαλίες στο κρεβάτι πολυτελούς ξενοδοχείου, για να ικανοποιήσεις τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, αλλά και να «βεβηλώσει» το μέρος όπου είχαν κοιμηθεί στο παρελθόν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα. Το δωμάτιο ήταν καλωδιωμένο και οι Ρώσοι πράκτορες κατέγραψαν όλες τις ερωτικές περιπτύξεις του νέου προέδρου.

 

 

 

 

 

Read previous post:
Αύξηση Δημοσίων Επενδύσεων κατά 250 εκατ. ευρώ το 2017

Αύξηση κατά 140% παρουσίασε στο τέλος του 2016 η χρηματοδότηση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τις δεκατρείς Περιφέρειες της...

Close