Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει. Emmeline Pankhurst, 1858-1928, Βρετανίδα σουφραζέτα

Το Τόκιο ετοιμάζει Ολυμπιακά μετάλλια από… κινητά

16 Φεβρουάριος, 2017

Τα κινητά τηλέφωνα θα ανακυκλωθούν και θα γίνουν μετάλλια.

Κάτοικοι του Τόκιο συγκεντρώθηκαν στο κτίριο της μητροπολιτικής διοίκησης της πόλης και προσέφεραν τα παλιά κινητά τους τηλέφωνα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η οργανωτική επιτροπή θέλει να συγκεντρώσει οκτώ τόνους μετάλλου από παλαιά κινητά και αλλες μικρές συσκευές.

«Η ιδέα είναι πως κάτι από το σπίτι μου θα γίνει μέρος των μεταλλίων. Ως πολίτης του Τόκιο με ενθουσιάζει πραγματικά η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους θα έχω την ευκαιρία να παρακολουθήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου», δήλωσε κάτοικος της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο Euronews.

Στόχος των αρχών είναι, μεταξύ άλλων, να δώσουν στο κοινό την αίσθηση της άμεσης εμπλοκής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Υλοποιούμε αυτό το πρότζεκτ με στόχο να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως επίσης και να δώσουμε την αίσθηση της άμεσης εμπλοκής στους αγώνες του Τόκιο 2020. Είναι πραγματικά συναρπαστικό που τα κινητά σας τηλέφωνα θα χρησιμοποιηθούν για τα μετάλλια των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων», ανέφερε η κυβερνήτις του Τόκιο.

Βάσει του πρότζεκτ, που για πρώτη φορά υλοποιείται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παραχθούν μεγάλες ποσότητες σε χρυσό, ασήμι και χαλκό, ώστε να παραχθούν τα 5.000 μετάλλια που απαιτούνται για τους ολυμπιακούς και παραολυμπιακούς αγώνες.

Read previous post:
Κατατέθηκε τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης η οποία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι τρία έτη κατ΄ανώτατο όριο...

Close