Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά. Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Το υπ. Εργασίας για την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα

20 Μάρτιος, 2018

«Η σημερινή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και του σωματείου εργαζομένων στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα «για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, για αναλογίες 1 βρεφονηπιοκόμου για κάθε 13 παιδιά, για έλλειψη παιδιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, κλπ» θέλουμε να πιστεύουμε ότι εκπορεύεται από μη ορθή ανάγνωση και ερμηνεία επίσημων εγγράφων και αριθμητικών δεδομένων» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι αριθμοί που επικαλούνται οι συνδικαλιστές, αναφέρονται σε οργανισμό του 1980, όταν τα παιδιά του ΜΗΤΕΡΑ, μαζί με αυτά του παραρτήματος του Ηρακλείου Κρήτης, ήταν τουλάχιστον 130 με βρεφοκομικό προσωπικό 52 άτομα (ΦΕΚ/Α/206 9.9.1980, ΠΔ 830)».

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι, από επίσημο έγγραφο του Κέντρου Βρεφών Μητέρα (ΑΠ 1249, 5/2/2018), προκύπτει ότι:

«Για τα 76 βρέφη και νήπια του ΜΗΤΕΡΑ εργάζονται σήμερα 76 βρεφοκόμοι (65 μόνιμες και 11 επικουρικό προσωπικό). Δηλαδή, σε κάθε ένα από τα 7 «σπίτια» αντιστοιχούν 11 παιδιά με 11 βρεφοκόμους. Στη βάρδια εργάζονται πάντα δύο άτομα.

Εκτός των 76 βρεφοκόμων, τον τελευταίο χρόνο, υποστηρίζονται από τρεις εργοθεραπευτές, δύο φυσικοθεραπευτές, μία παιδοψυχίατρο, μία ψυχίατρο (για τους γονείς) και έξι κατά μέσο όρο σπουδαστές βρεφονηπιοκόμους.

Επίσης, οκτώ από τα φιλοξενούμενα παιδιά καθημερινά παρακολουθούν τα νηπιαγωγεία του δήμου και 15 απασχολούνται δημιουργικά κάθε απόγευμα από νηπιαγωγούς που δεν συνυπολογίζονται στο παραπάνω προσωπικό.

Για πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες.

Οι υπηρετούντες κοινωνικοί λειτουργοί είναι εννέα και, μέσα στο επόμενο δίμηνο, αναμένονται δύο επιπλέον με μετάταξη από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Read previous post:
Απάντηση πηγών της ΝΔ στην κυβέρνηση

«Από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και...

Close