Το πρόβλημά μου έγκειται στο συνδυασμό των ακαθάριστων συνηθειών μου με το καθαρό  εισόδημα μου - Errol Flynn

Το «Σπίτι του Επαγγελματία» στο νέο κτίριο της ΠΚΜ

21 Σεπτέμβριος, 2017

    Το «Σπίτι του Επαγγελματία» θα πάρει «σάρκα και οστά» εντός του 2018 στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επί της 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. 
    Πρόκειται για έναν χώρο που θα δημιουργηθεί με στόχο να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών όλων των τεχνικών επαγγελμάτων αλλά και η πρακτική εξέταση των ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, θερμουδραυλικών, ψυκτικών, χειριστών κλαρκ, μηχανημάτων και άλλων επαγγελμάτων.
    Όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, «μέχρι τώρα οι ενδιαφερόμενοι από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία έρχονται στη Θεσσαλονίκη και η πρακτική τους άσκηση γίνεται σε χώρο που μας έχει παραχωρηθεί στο λιμάνι, ενώ οι γραπτές εξετάσεις φιλοξενούνται σε ΙΕΚ στο Ωραιόκαστρο».
    Με την μετακόμιση όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο νέο κτίριο στην περιοχή Σφαγεία, όπως είπε ο κ. Γιουτίκας, «δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουμε το «Σπίτι του Επαγγελματία». Εκεί, θα διαμορφώσουμε ένα ισόγειο χώρο όπου θα διεξάγονται οι γραπτές εξετάσεις όλων των επαγγελμάτων και η πρακτική εξέταση των ενδιαφερομένων».
    Επίσης, στις σκέψεις είναι ο χώρος αυτός να διατίθεται για επιδείξεις διαφόρων επαγγελμάτων, αλλά και να αποτελέσει σημείο συνάντησης των σωματείων για επιμορφωτικά σεμινάρια.
    «Οι επαγγελματίες για να δώσουν εξετάσεις πληρώνουν ένα ειδικό τέλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανταποδοτικά εμείς, με τα χρήματα αυτά, θα εξοπλίσουμε το χώρο που θα λειτουργήσει εντός του 2018» είπε ο κ. Γιουτίκας. 
Α.Καρ.
 

Read previous post:
Ο διάλογος με τους παραγωγούς οξυγόνο της κάθε σωστής πολιτικής απόφασης

«Όταν καθόμαστε στο ιδιο τραπέζι με τους παραγωγούς βγαίνουν πάντα σωστες πολιτικές αποφάσεις» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής...

Close