Η κυκλοφορία της εμπιστοσύνης είναι προτιμότερη από την κυκλοφορία του χρήματος. James Madison, 1751-1863, Αμερικανός πρόεδρος [1809-1817]

Το πρώτο εστιατόριο-ψαροκάικο προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής στη Γάζα

21 Αύγουστος, 2017

Σε ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος, σε ένα κομμάτι γης που εκτείνεται λίγα μέτρα στο νερό στην παραλία στην πόλη της Γάζας, η Χάνα αλ-Τζαρούσα, μία νεαρή γυναίκα, απολαμβάνει το πρώτο εστιατόριο αναψυχής στο είδος του στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Το αλιευτικό σκάφος, οι ιδιοκτήτες του οποίου αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε εστιατόριο για να προσελκύσουν κατοίκους της Γάζας, έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος οκτώ μέτρα.

Το εστιατόριο, γνωστό ως «Lulu Rose», διαθέτει μία βεράντα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 100 πελάτες ενώ η ευρύχωρη αυλή του, με εκπληκτική θέα στο πέλαγο μαζί με το φρέσκο άρωμα της θαλασσινής αύρας, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 250 πελάτες από την πόλη.

Η Τζαρούσα, επαγγελματίας στα μέσα ενημέρωσης στη Γάζα, εντυπωσιάστηκε από την ιδέα να δημιουργηθεί ένα εστιατόριο πάνω σε ένα ψαροκάϊκο.

«Είναι μια πηγή άνεσης και αναψυχής για τους επισκέπτες και τους πελάτες», δήλωσε στο Xinhua λέγοντας ότι είναι η τρίτη φορά που έρχεται εδώ για να εμπνευσθεί για τα ποιήματά της.

Η Τζαρούσα εκτιμά ότι η διασκέδαση στις αποκλεισμένες παράκτιες περιοχές είναι πολύ περιορισμένη λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών, και ως εκ τούτου, το εστιατόριο-ψαροκάικο αποτελεί μία μοναδική ιδέα.

«Το πιο ελκυστικό μέρος για τα δύο εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας είναι η θάλασσα», λέει από την πλευρά της η φίλη της Τζαρούσα, Χάμαντ.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Στο σφυρί η παρτιτούρα του «Eleanor Rigby» των Beatles

Σε δημοπρασία θα βγει στις 11 Σεπτεμβρίου στο Γουόρινγκτον της Βρετανίας η αυθεντική πρωτότυπη χειρόγραφη παρτιτούρα του διάσημου τραγουδιού των...

Close