Νομίζω ότι υπάαρχειμια παγκόσμια αγορά για, ίσως, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές - Thomas Watson

Το πρόγραμμα «Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα Ιδεών και Δράσεων» παρουσίασε η Coca-Cola 3E

20 Ιούνιος, 2018

Την πόλη της Θεσσαλονίκης, όπου το ποσοστό ανακύκλωσης φτάνει στο 19%, όταν ο μέσος όρος στις άλλες πόλεις της Ελλάδας δεν ξεπερνά το 7%, όπως επισήμανε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, επέλεξε η Coca-Cola 3Ε από όλες τις πόλεις των χωρών – μελών της ΕΕ, προκειμένου να εφαρμόσει το zero waste δράσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα Ιδεών και Δράσεων» που υλοποιεί. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη.

«Η ανακύκλωση θέλει συστηματική εκπαίδευση, χάδι και πρόστιμα» είπε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας ότι «και ο ‘Αγιος θέλει φοβέρα», ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι η δημοτική αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμων για πλημμελή ανακύκλωση, αφού όπως είπε «για να ζούμε σε μια καθαρή πόλη, το κλειδί είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών».

Δηλώνοντας «κολακευμένος» που η Coca cola 3Ε επέλεξε την πόλη της Θεσσαλονίκης για να πραγματοποιήσει τις δράσεις zero waste, ο κ. Μπουτάρης, εξέφρασε την αμφιβολία του για το εάν θα καταφέρει η χώρα μας να πιάσει το στόχο της ΕΕ το 2020 για ανακύκλωση των απορριμμάτων, σε ποσοστό 50%.

Το zero waste της Coca-Cola 3E

Για το zero waste, που αποτελεί κομμάτι του σχεδίου «Θεσσαλονίκη Πρωτεύουσα Ιδεών και Δράσεων» της COCA COLA 3E και αφορά τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης στην πρώτη Zero Waste πόλη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, μίλησε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Γιάννης Παπαχρήστου. Υπογραμμίζεται, ότι η πρωτοβουλία αυτή θα είναι τριετούς διάρκειας και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Read previous post:
«Η κύρωση της συμφωνίας αυτής θα απαιτήσουμε να έχει τον αριθμό των 180 βουλευτών»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση ΚΟ και...

Close