Ο Νότος δημιουργεί τους πολιτισμούς. Ο Βορράς τους καταστά, τους καταστρέφει, δανείζεται από αυτούς, τους διαδίδει. Αυτή είναι μια σύντομη σύνοψη της Ιστορίας - Will Durant

Το νέο προεδρικό μέγαρο του ‘Εβο Μοράλες προκαλεί

20 Ιούνιος, 2018

Ένας πύργος 29 ορόφων που διαθέτει επτά ανελκυστήρες, ελικοδρόμιο, προεδρική σουίτα με τζακούζι, αίθουσα μασάζ και αίθουσα γυμναστηρίου: το νέο προεδρικό μέγαρο του Έβο Μοράλες, θιασώτη της ριζοσπαστικής αριστεράς, προκαλεί αντιπαράθεση στη Βολιβία.

Λίαν προσεχώς θα γίνουν τα εγκαίνια του «Μεγάλου σπιτιού του Λαού», όπως το αποκαλεί ο πρόεδρος. Το νέο μέγαρο θα αντικαταστήσει τη σημερινή έδρα της κυβέρνησης, το Palacio Quemado (Καμένο Μέγαρο) όπως αποκαλείται έπειτα από μια καταστροφική πυρκαγιά το 1875, το κτίριο αυτό του 19ου αιώνα.

Το επίσημο κόστος του ανέρχεται στα 34,4 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο βολιβιανός Τύπος επιμένει ότι το κόστος του ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού του, σε μια χώρα όπου το 39% των πολιτών ζούσε κάτω από το όριο της φτώχειας το 2016, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Είναι σπατάλη», κατήγγειλε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σάμουελ Ντόρια Μεντίνα που πρότεινε το κτίριο να διαμορφωθεί σε ογκολογικό νοσοκομείο.

Βολιβιανός καρδινάλιος κατήγγειλε επίσης την πολυτέλεια του «Ανακτόρου του ‘Εβο».

Η ανέγερση του πύργου, που έχει ύψος 120 μέτρων, δεν θα έπρεπε να είχε επιτραπεί μέσα στο παλιό κέντρο της Λα Πας όπου κυριαρχούν τα παλιά κτίρια αποικιακού στιλ αλλά ο Μοράλες απέσπασε μια εξαίρεση από το κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από το κόμμα του. 

Read previous post:
Οι συσκευές βελτίωσης της ποιότητας των πτωματικών μοσχευμάτων το επόμενο βήμα στις μεταμοσχεύσεις

Στην επινόηση, κατασκευή και λειτουργία ειδικών συσκευών βελτίωσης της ποιότητας των πτωματικών μοσχευμάτων  ώστε από μη μεταμοσχεύσιμα να καταστούν μεταμοσχεύσιμα,...

Close