Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την ελεύθερη οικονομία με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για τις επιχειρήσεις. Μπορούμε να την υποστηρίζουμε μόνο με το επιχείρημα ότι είναι ωφέλιμη για την κοινωνία. Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Το μοναδικό ελληνικό χωριό που χωρίζει στη μέση από ποτάμι

Το μοναδικό χωριό που χωρίζεται στη μέση από ένα ποτάμι βρίσκεται στο Ανατολικό Ζαγότι της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα μαγευτικό θέαμα που μπορεί να συναντήσει κανείς κατά το ταξίδι του στην Ήπειρο.

Το χωριό Βοβούσα χωρίζεται στα δύο στην κυριολεξία από τον ποταμό Αώο.

Το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσει ο επισκέπτης εκεί είναι ένα μεγάλο πέτρινο γεφύρι το οποίο υπάρχει από το 1748 και συνδέει τους δύο μαχαλάδες δεξιά και αριστερά του ποταμού.

Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα το οποίο σχηματίζει μια όμορφη φυσική πισίνα, κατάλληλη για μπάνιο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο χωριό οι επισκέπτες καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα λόγω αυτού του παράξενου χωρισμού του από το ποτάμι αλλά και για να κάνουν ράφτινγκ και να χαλαρώσουν μέσα στη φύση. Ωστόσο οι κάτοικοι της Βοβούσας δεν ξεπερνούν τους 100.

Read previous post:
Εξωπλανήτης του κοντινού άστρου Trappist-1 μπορεί να έχει ατμόσφαιρα εδώ και δισ. χρόνια (άρα και ζωή)

Ορισμένοι -ιδίως ο ένας- από τους επτά «γήινους» εξωπλανήτες, που περιφέρονται γύρω από το κοντινό άστρο Trappist-1 και οι οποίοι...

Close