Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν τις αντιξοότητες, αλλά αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία. Αβραάμ Λίνκολν, 1809-1865, Αμερικανός πρόεδρος

To κινεζικό αυτοκίνητο “Trumpchi” μετονομάζεται για τους Αμερικανούς

17 Ιανουάριος, 2018

Καθώς το όνομα του αυτοκινήτου “Trumpchi” μπορεί να μην άρεσε στους Αμερικανούς, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία GAC Motor ανακοίνωσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ ότι το μοντέλο θα μετονομαστεί για την προσεχή άφιξή του στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος, που πούλησε πέρυσι 500.000 αυτοκίνητα στην Κίνα και σε ακόμη 13 χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ανακοίνωσε εδώ και καιρό ότι θέλει να γίνει η πρώτη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που θα εισέλθει στην αμερικανική αγορά στα τέλη του 2019.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε καταχωρήσει φωνητικά το κινεζικό εμπορικό όνομά του, που σημαίνει “καλή τύχη” ή “θρύλος”. Το “Trumpchi” στα αγγλικά είναι ένα όνομα που θα μπορούσε να παραπέμπει ταυτόχρονα σε “ατού” (“trump” στα αγγλικά) και στην κινεζική προέλευση του ομίλου (China).

Ωστόσο, η ανακοίνωση της εταιρίας πέρυσι προκάλεσε γέλια… “Κάθε ομοιότητα με το όνομα του αμερικανού προέδρου είναι συμπτωματική”, ανέφερε.

“Το αυτοκίνητο θα μετονομαστεί για την αμερικανική αγορά ώστε να αποτραπεί τυχόν παρερμηνεία”, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας μιλώντας στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Ντιτρόιτ. Το νέο όνομα δεν έχει αποφασιστεί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που προτίθεται να επεκταθεί στην Ευρώπη μετά τις ΗΠΑ, δεν διευκρίνισε αν η νέα αμερικανική ονομασία θα χρησιμοποιηθεί και στη γηραιά ήπειρο.

Ο όμιλος GAC Motor, που ιδρύθηκε το 2011, στοχεύει στην πώληση 700.000 αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2018. Το πρώτο μοντέλο που θα διατεθεί στην αμερικανική αγορά αναμένεται να είναι ένα οικογενειακό επταθέσιο 4×4 για την πόλη.

Η περίπτωση αυτή θυμίζει αντίστοιχη της ινδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tata motors που εγκατέλειψε το 2016 το εμπορικό όνομα Zica το οποίο είχε επιλέξει προ πολλού για ένα νέο μοντέλο της, γιατί κρίθηκε ακατάλληλο μετά το δράμα με τον ιό Ζίκα στη Νότια Αμερική. Η ασθένεια που προκαλεί δυσμορφίες του εγκεφάλου στο έμβρυο απασχόλησε επί εβδομάδες τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου. Το αυτοκίνητο τελικά ονομάστηκε Tiago.

 

ΑΓ

Read previous post:
Οι Carlos Sainz/Lucas Cruz παραμένουν στην κορυφή της γενικής κατάταξης

Μετά την ακύρωση της 9ης ειδικής και της ποινής 10 λεπτών στο πλήρωμα των Carlos Sainz/Lucas Cruz, ολοκληρώθηκε μία διαδρομή...

Close