Στη ζωή, αντίθετα με το σκάκι, το παιχνίδι συνεχίζεται και μετά το ματ. Isaac Asimov, 1920-1992, Αμερικανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Το ιστορικό πιλοποιείο Borsalino σώθηκε από το κλείσιμο

13 Ιούλιος, 2018

Το ιταλικό πιλοποιείο Borsalino, ένα από τα γνωστότερα παγκοσμίως, που έγινε διάσημο χάρη στη φεντόρα που φορούσε ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στην «Καζαμπλάνκα» σώθηκε χάρη στην Haeres Equita, έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής έναν Ιταλοελβετό επιχειρηματία.

Η εταιρεία επρόκειτο να πουληθεί σε πλειστηριασμό, αφού δικαστήριο της πόλης Αλεσάντρια, όπου ιδρύθηκε το 1857, αρνήθηκε πέρσι να της παράσχει προστασία από τους πιστωτές της. Άλλο δικαστήριο στο Τορίνο ενέκρινε σήμερα την προσφορά των 6,4 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η εταιρεία Haeres Equita του επιχειρηματία Φιλίπ Καμπέριο. Η εταιρεία αυτή είχε αναλάβει τη διαχείριση της Μπορσαλίνο από τα τέλη του 2015 και η προσφορά της ήταν η μοναδική που κατατέθηκε.

Η Haeres Equita αποκτά έτσι τα γραφεία, το εργοστάσιο, τα μηχανήματα και τα καταστήματα της Μπορσαλίνο. Πέρσι ο Καμπέριο είχε αγοράσει το εμπορικό σήμα, καθιστώντας πολύ δύσκολο σε άλλους πιθανούς επενδυτές να χρησιμοποιήσουν την ίδια ονομασία, εφόσον αγόραζαν το εργοστάσιο.

Read previous post:
Το Game of Thrones στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Emmy

Η σειρά φαντασίας που διαδραματίζεται στον Μεσαίωνα, το "Game of Thrones", κατέκτησε σήμερα την κορυφή στον κατάλογο των υποψηφιοτήτων για...

Close