Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας. Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός πρωθυπουργός, Νόμπελ 1953

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό η μοναδική κλινική της Βόρειας Ελλάδας με διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 14001:2015

18 Οκτώβριος, 2018

Το Ιατρικό Διαβαλκανικό είναι πλέον η μοναδική κλινική της Βόρειας Ελλάδας που έχει πιστοποιηθεί με το διεθνώς αναγνωρισμένο Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015. Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών πιστοποίησε το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης με το συγκεκριμένο Πρότυπο στο  πλαίσιο της καθολικής ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ποιότητας, υιοθετώντας ένα λειτουργικό και διοικητικό μοντέλο, που στηρίζεται στους εξής άξονες: 

–    Πρόληψη της ρύπανσης, με μέτρα διαχείρισης και ανακύκλωσης κατά 70% των αστικών αποβλήτων της υγειονομικής μονάδας.

–    Διαρκή βελτίωση της περιβαλλοντικής επίδοσης.

–    Συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία.

Με την εφαρμογή και πιστοποίηση του Διεθνούς Προτύπου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 14001:2015, ο όμιλος πετυχαίνει τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των φυσικών πόρων και την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ, παράλληλα, μειώνει σημαντικά το ενδεχόμενο περιβαλλοντικών ατυχημάτων, αποδεικνύοντας την έμφαση, που δίνει στο σεβασμό του περιβάλλοντος.

«Η νέα αυτή πιστοποίηση έρχεται ως επιστέγασμα της διαρκούς προσπάθειας του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για διασφάλιση υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας και αναδεικνύει τη δέσμευσή μας στη βέλτιστη διαχείριση των νοσοκομειακών αποβλήτων, αλλά και στην αποφυγή ατυχημάτων.  Με συνεχή εκπαίδευση στα πιο σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, όλοι οι άνθρωποι του ομίλου έχουμε υιοθετήσει και εφαρμόζουμε καθημερινά τις καλύτερες πράσινες πρακτικές, σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος. Η πιστοποίηση του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη πιστοποίηση περιβαλλοντικής διαχείρισης κλινικής στη Βόρεια Ελλάδα.  

Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε από την TV HELLAS – TV Nord, λαμβάνοντας πιστοποιητικά εγκεκριμένα και από το Γερμανικό Σώμα Διαπιστεύσεων DAkks και από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

Α. Φωτ

Read previous post:
Κ. Αγοραστός: Απαιτούνται 150 δις ευρώ ετησίως στις κοινωνικές υποδομές της ΕΕ

analitis.gr

Close