Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια περίοδο αναταραχής δεν είναι η αναταραχή. Είναι να ενεργείς με βάση τη λογική του χθες - Peter Drucker, 1909-2005, Αυστριακός γκουρού του management

Το επιχειρείν της Διασποράς με την Ελλάδα στη συνάντηση του Τ. Κουίκ με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

14 Σεπτέμβριος, 2018

Με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ και με συμμετέχοντα τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνεχάρη το υπουργείο Εξωτερικών για την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης Εργασίας..

Με το επιχειρείν της Διασποράς με την Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης, αναλύθηκαν οι προοπτικές και τα υφιστάμενα δεδομένα, στο πλαίσιο των οποίων οι ομογενείς μπορούν, είτε να επενδύσουν στην Ελλάδα, είτε να συμβάλουν στην εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, ενθαρρύνοντας την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Κουίκ, όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που μπορεί να φέρει εξαιρετικές αποδώσεις σε επενδυτικούς τομείς, όπως ο τουρισμός, οι νέες τεχνολογίες κλπ, «πόσο μάλλον που η οικονομία της έχει ήδη αρχίσει να «ζεσταίνεται», σε συνδυασμό με την έξοδο από τα μνημόνια και με την δεσπόζουσα θέση της σε μία περιοχή σημαντικής γεωπολιτικής σημασίας. Μία χώρα που βοηθά το επενδυτικό περιβάλλον επειδή αναμφισβήτητα είναι πυλώνας σταθερότητας ασφάλειας και ειρήνης».

Οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, αναφέρθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση στο ζήτημα της φορολογίας σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι και το μείζον» και τόνισαν: «Το μείζον είναι ότι δεν μπορούν τα φορολογικά δεδομένα να αλλάζουν συχνά και κατά το δοκούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι επιχειρήσεις να βαδίζουν ομαλά στο προϋπολογισμένο πρόγραμμά τους». Επίσης, διατυπώθηκε και η πρόταση, προκειμένου οι ομογενείς επιχειρηματίες να μην «χάνονται» σε διάφορους Ελληνικούς δημόσιους φορείς για να μάθουν για το πώς μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να δημιουργηθεί ένα one stop shop, παράλληλα με μία ολοκληρωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, όπου θα βρίσκουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Read previous post:
Συνάντηση Τζιτζικώστα με κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Κράτσιος, συνοδεία κλιμακίου Αμερικανών αξιωματούχων του Λευκού Οίκου,...

Close