Αυτό που παίρνεις όταν πετυχαίνεις το στόχο σου δεν είναι τόσο σημαντικό όσο αυτό που γίνεσαι όταν πετυχαίνεις το στόχο σου. - Henry David Thoreau, Αμερικανός συγγραφέας, 1817-1862

Την Κέρκυρα και τα Διαπόντια Νησιά επισκέπτεται σήμερα ο υπ.Εμπορικής Νυατιλίας, Φ. Κουβέλης

18 Οκτώβριος, 2018

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης. Ο υπουργός επισκέφθηκε τον νέο λιμενάρχη Κέρκυρας Θεοφάνη Κούρκουλο στον οποίο ευχήθηκε για τα νέα καθήκοντά του, ενώ οι δύο άνδρες αντάλλαξαν δώρα.
Ο υπουργός είχε εκτενή συζήτηση με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του νησιού και κυρίως των Διαποντίων Νήσων, τα οποία αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα. 
Το κ. Κουβέλη συνοδεύουν οι βουλευτές του νησιού Κώστας Παυλίδης και Φωτεινή Βάκη.  Αυτή την ώρα ο υπουργός μεταβαίνει με σκάφος του λιμενικού στην Ερεικούσσα, ενώ θα επισκεφθεί και τους Οθωνούς και το Μαθράκι.
Ο κ. Κουβέλης αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο διαγωνισμό που θα προκύψει για την άγονη γραμμή Κέρκυρας – Διαποντίων Νήσων με νέους όρους και με νέο αξιόπιστο και ταχύπλοο μεταγωγικό πλοίο καθώς και την αύξηση του τιμήματος της επιδότησης, στην ανώτατη τιμή ανά μίλι των 150 χιλιάδων ευρώ ετησίως για τις άγονες γραμμές. 
Από τον Ιούλιο έως και σήμερα η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή παρουσίασε προβλήματα ενώ το τελευταίο δίμηνο οι κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων είναι εγκλωβισμένοι.

Read previous post:
Γ. Χατζημάρκος: Η διοργάνωση του «Peace and Sport» στη Ρόδο, θα προβάλει το νησί σε όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο νησί της Ρόδου οι εργασίες του ετήσιου φόρουμ του διεθνούς οργανισμού «Peace and Sport» στο...

Close