Όταν καλά νέα για την αγορά εμφανιστούν στην πρώτη σελίδα των Τάιμς της Νέας Υόρκης, πούλα - Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός 

Τεχνολογία και άνθρωποι για την αναζήτηση σκύλων που έχουν χαθεί

19 Απρίλιος, 2018

Ελικόπτερα, κάμερες θερμικής απεικόνισης και χιλιάδες εθελοντές επιστρατεύονται για την αναζήτηση σκύλων που έχουν χαθεί από τα σπίτια τους στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας κατοικιδίων στον ΟΟΣΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις αυτό τον χρόνο, η αναζήτηση αγνοούμενων σκύλων συγκέντρωσε τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες, χιλιάδες δολάρια σε δωρεές, ενώ οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων πέρασαν εκατοντάδες ώρες αναζητώντας τα σε κάθε πιθανό, ακόμη και δύσβατο, σημείο.

Πάνω από το 60% των σπιτιών στη Νέα Ζηλανδία έχουν τουλάχιστον ένα κατοικίδιο και στη νησιωτική αυτή χώρα του Ειρηνικού με τα 4,7 εκατομμύρια κατοίκους υπάρχουν περισσότερα κατοικίδια απ΄ό,τι άνθρωποι.

Την περασμένη Κυριακή, ο Μπένι, ένα μπιγκλ, βρέθηκε σώος και αβλαβής στο Μπέλμοντ, βόρεια του Ουέλινγκτον, έπειτα από μια απέλπιδα αναζήτηση των ιδιοκτητών του επί εννέα ημέρες.

Οι ιδιοκτήτες του είχαν ενοικιάσει ένα ελικόπτερο και χρησιμοποίησαν εξοπλισμό θερμικής απεικόνισης και ένα μεγάφωνο για τον εντοπισμό του Μπένι, ο οποίος τελικά βρέθηκε από φίλους να τριγυρίζει σε δασώδη περιοχή, μόλις 100 μέτρα από το σημείο απ΄όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Τον Μάρτιο, «απίστευτο» χαρακτηρίστηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης το περιστατικό με μια σκυλίτσα στην πόλη Ντούνεντιν, την Μεγκ, η οποία βρέθηκε ζωντανή πέντε εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της σε δασώδη περιοχή έπειτα από ένα τροχαίο.

Διασώστες αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους για να συντονίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό της, εκατοντάδες εθελοντές «χτένισαν» τεράστιες περιοχές με πυκνή βλάστηση, ενώ επιστρατεύθηκε και ένα drone για χάρη της.

Η αναζήτηση είχε αίσιο τέλος: η Μεγκ βρέθηκε τραυματισμένη, άρρωστη και υπερβολικά αδυνατισμένη σε ένα αγρόκτημα σχετικώς κοντά από το σημείο του τροχαίου.

 

Read previous post:
Υπάρχει λίστα με 75 ατομα για προσληψη στον ΟΑΣΘ από βουλευτες της ΝΔ

«Για λίστα με τουλάχιστον 75 άτομα για πρόσληψη στον ΟΑΣΘ, των οποίων είχαν...

Close