Συντηρητικός είναι αυτός που πιστεύει ότι τίποτε δεν πρέπει να γίνεται για πρώτη φορά. Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Ταξίδι στα μαγευτικά Ζαγοροχώρια

15 Φεβρουάριος, 2017

Η Ήπειρος έχει το δικό της στολίδι: τα γραφικά Ζαγοροχώρια! Όταν η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με την πέτρα και το ξύλο, συναντά την ειδυλλιακή φύση με τους νερόμυλους και τα πλατάνια, τότε γεννιέται ένας παραμυθένιος προορισμός.

Πρόκειται για ένα σύνολο από 46 πετρόχτιστα χωριά χτισμένα πάνω στα βουνά, βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας προορισμός εξαιρετικά δημοφιλής και κάθε χωριό διαθέτει τη δική του μοναδική ομορφιά.

Με φόντο την μεγαλοπρεπή χαράδρα του Βίκου, χωρίζονται σε Δυτικό, Ανατολικό και Κεντρικό Ζαγόρι. Υπάρχουν χωριά με πιο έντονη ζωή και χωριά πιο ήρεμα, άλλα κρυμμένα στο δάσος και άλλα με υπέροχη θέα.

Ποτάμια με παγωμένα νερά, όπως ο Βοϊδομάτης οι γραφικές Δρακόλιμνες, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου, οι τοξωτές γέφυρες, τα εκκλησάκια κι οι ατμοσφαιρικοί ξενώνες, συμπληρώνουν την πανέμορφη εικόνα.

Δύο από τα πιο φημισμένα χωριά είναι το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο. Το Μεγάλο Πάπιγκο διαθέτει πάρα πολλούς ξενώνες και είναι πολύ δημοφιλές.

Εάν επιθυμείτε περισσότερη απομόνωση, μπορείτε να επιλέξετε για τη διαμονή σας το Μικρό Πάπιγκο το οποίο είναι επίσης πανέμορφο και μέσα στην εκπληκτική φύση. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη χωριουδάκια όπως η Βωβούσα, το Δίλοφο, το Καπέσοβο, η Αρίστη, ο Βίκος, ο Άγιος Μηνά και το Μεσοβούνι που γοητεύουν με την αρχιτεκτονική τους αρμονία.

Περισσότερα στη κατηγορία Ενδιαφέροντα
Παραλίγο να «βρει» σε αεροσκάφος με 110 επιβαίνοντες ο Χάρισον Φορντ

O Χάρισον Φορντ μετά το ατύχημα που είχε το 2015 με το αεροσκάφος του, παραλίγο να εμπλακεί ξανά σε ένα...

Close