Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους. Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Τα κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα

12 Οκτώβριος, 2018

Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο).

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, όπου συμμετέχουν οινοποιεία των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για τους οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 αποκλειστικά για επαγγελματίες.

Παρουσιάζονται κρασιά από 12 νησιά (Ικαρια, Κω, Λεσβο, Λημνο, Μηλο, Παρο, Σαμο, Σαντορινη, Σικινο, Ροδο, Τηνο και Χιο) και τα εξής 29 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα: Αμπελωνες Αφιανε, Αμπελωνες Βαπτιστη, Αμπελωνες Tριανταφυλλοπουλου, Αριουσιος Οινοποιητικη, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σαμου, Kαναβα Χρυσου-Τσελεπου, Κτημα Μωραϊτη, Κτημα Χατζηγεωργιου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναιος Οινος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητικη, Νοπερα Οινοποιητικη, Οινοποιειο Βακακη, Οινοποιειο Βενετσανου, Οινοποιειο Γκαραλη, Οινοποιειο Μαναλη, Οινοποιειο Χατζηδακη, Οινοποιια Γαβαλα, Οινοποιια Τσαντιρη, Οινοφορος Λεσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας.

Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα, με λευκούς οίνους, που όντως υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών.

Ωστόσο, τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή ερυθρών οίνων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Η ευρύτερη αυτή νησιωτική περιοχή φημίζεται επίσης για τα γλυκά κρασιά της, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας κλάσης, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Εξάλλου, δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν αυτή για τα κρασιά του Αιγαίου: η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, για τα οποία τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται.

Η δεύτερη είναι μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», όπου θα αναλυθεί κατά πόσο υπάρχει «αρμονία στη γεύση» μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, και πώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.

Read previous post:
Ο πάπας Φραγκίσκος αποδέχθηκε την παραίτηση του αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον

Η παραίτηση του Αμερικανού καρδιναλίου Ντόναλντ Ουέρλ από τη θέση του αρχιεπισκόπου της Ουάσινγκτον, καθώς φέρεται να συγκάλυψε πράξεις παιδεραστών...

Close