Θα πάρει πολύ καιρό και σίγουρα η Δύση θα παραμείνει ο κυρίαρχος πολιτισμός για μεγάλο διάστημα μέσα στον επόμενο αιώνα, αλλά η παρακμή ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Samuel P.Hyntington, 1927-2008, Αμερικανός επιστήμονας

Tα επιτόκια των 10ετων ελληνικών ομολόγων έπεσαν σε χαμηλό έτους

13 Νοεμβρίου, 2015

Το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014, αντανακλώντας τη σημαντική πτώση των ανησυχιών για την πορεία της χώρας μετά τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης αξίας € 86 δις με τους πιστωτές της το καλοκαίρι. Παράλληλα, τα επιτόκια των βασικών ευρωπαϊκών ομολόγων ακολουθούν πτωτική τροχιά καθώς οι επενδυτές προσδοκούν πρόσθετα οικονομικά κίνητρα για ώθηση της οικονομίας από την ΕΚΤ.

Το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έχει πέσει κάτω από το 7%, έπειτα από την τεράστια άνοδο που είχε καταγράψει στο 18,7%  τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, λόγω των ανησυχιών για το πιθανό «Grexit».

Τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων, της Γερμανίας υποχώρησαν 3,7 μονάδες βάσης στο 0,57%, της Γαλλίας κατά 3,8 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 0,88% ενώ της Ιταλίας επίσης έπεσαν 3,7 μονάδες βάσης στο 1.568%.

Σε αντίθεση με το απογοητευτικό ρυθμό ανάπτυξης του τρίτου τριμήνου για την ευρωζώνη στο σύνολό της, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώθηκε λιγότερο από ό, τι αναμενόταν κατά την ίδια περίοδο. Η ελληνική οικονομία παρουσίασε συρρίκνωση 0,5% το τρίτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές για πτώση στο -1%.

Read previous post:
Κομισιόν: Συνεχίζονται σε «πολιτικό και τεχνικό επίπεδο» οι διαβουλεύσεις

Ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup για να ανάψει το πράσινο...

Close