Οι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εκδικούνται χτυπήματα παρά να ανταποδίδουν καλοσύνη. - Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

«Συννεφοχώρα», το loft της Αμίνα Μουτσιόλο

19 Ιούνιος, 2017

Η Αμίνα Μουτσιόλο (Amina Mucciolo) είναι decor designer. Ζει μια ζωή σε technicolor: από τις απίστευτες κοτσίδες της που παραπέμπουν σε ουράνιο τόξο έως τα ρούχα της ακόμα και σε αυτά που τρώει.

Αυτή την άνοιξη, η 34χρονη Αμίνα διακόσμησε εκ νέου το loft στο οποίο είχε μετακομίσει πριν ένα χρόνο ? Downtown L.A ? με τον άντρα της, τον Σαλβατόρι. To 60 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα μεταμορφώθηκε σε ένα παράδεισο χρωμάτων: στη «Συννεφοχώρα», όπως η ίδια την αποκαλεί.

«Ήθελα αυτό το μέρος να γεννά το συναίσθημα σα να ζεις μέσα σε μια ζωντανή καλλιτεχνική εγκατάσταση» είπε, στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, η Αμίνα και πρόσθεσε ότι ήθελε να αισθάνεται «άνοιξη» 365 μέρες τον χρόνο. «Υπάρχει κάτι γύρω από αυτό που συμβαίνει την άνοιξη ? οι διακοπές, τα χρώματα, αυτό το φρέσκο συναίσθημα ευτυχίας. Με εμπνέει, τόσο!»

Έκανε διάφορα. Ακόμη και το υπνοδωμάτιο είναι πια φωτεινό (παρότι υπήρχε ένα εμπόδιο: δεν έμπαινε φυσικό φως). Θέλησε να αναζητήσει το θέμα της «κρυστάλλινης σπηλιάς»: «Μοιάζει με σπηλιά, θα το μετατρέψω σε σπηλιά» αποφάσισε. Η τοιχογραφία πίσω από το κρεβάτι μοιάζει με ένα πολύχρωμο στόμιο σπηλιάς, το ντεκόρ στον υπόλοιπο χώρο είναι εμπνευσμένο από αχάτη, μάρμαρο, κρύσταλλο.

Περισσότερα στη κατηγορία Life
Έργα Ρέμπραντ από τη συλλογή του Τόμας Κάπλαν στην πλατεία Τιενανμέν

Μετά το Λούβρο, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Κάπλαν εκθέτει στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στην τεράστια πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου,...

Close