Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται - Bertolt Brecht

«Συννεφοχώρα», το loft της Αμίνα Μουτσιόλο

19 Ιούνιος, 2017

Η Αμίνα Μουτσιόλο (Amina Mucciolo) είναι decor designer. Ζει μια ζωή σε technicolor: από τις απίστευτες κοτσίδες της που παραπέμπουν σε ουράνιο τόξο έως τα ρούχα της ακόμα και σε αυτά που τρώει.

Αυτή την άνοιξη, η 34χρονη Αμίνα διακόσμησε εκ νέου το loft στο οποίο είχε μετακομίσει πριν ένα χρόνο ? Downtown L.A ? με τον άντρα της, τον Σαλβατόρι. To 60 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα μεταμορφώθηκε σε ένα παράδεισο χρωμάτων: στη «Συννεφοχώρα», όπως η ίδια την αποκαλεί.

«Ήθελα αυτό το μέρος να γεννά το συναίσθημα σα να ζεις μέσα σε μια ζωντανή καλλιτεχνική εγκατάσταση» είπε, στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, η Αμίνα και πρόσθεσε ότι ήθελε να αισθάνεται «άνοιξη» 365 μέρες τον χρόνο. «Υπάρχει κάτι γύρω από αυτό που συμβαίνει την άνοιξη ? οι διακοπές, τα χρώματα, αυτό το φρέσκο συναίσθημα ευτυχίας. Με εμπνέει, τόσο!»

Έκανε διάφορα. Ακόμη και το υπνοδωμάτιο είναι πια φωτεινό (παρότι υπήρχε ένα εμπόδιο: δεν έμπαινε φυσικό φως). Θέλησε να αναζητήσει το θέμα της «κρυστάλλινης σπηλιάς»: «Μοιάζει με σπηλιά, θα το μετατρέψω σε σπηλιά» αποφάσισε. Η τοιχογραφία πίσω από το κρεβάτι μοιάζει με ένα πολύχρωμο στόμιο σπηλιάς, το ντεκόρ στον υπόλοιπο χώρο είναι εμπνευσμένο από αχάτη, μάρμαρο, κρύσταλλο.

Read previous post:
Έργα Ρέμπραντ από τη συλλογή του Τόμας Κάπλαν στην πλατεία Τιενανμέν

Μετά το Λούβρο, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τόμας Κάπλαν εκθέτει στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας, στην τεράστια πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου,...

Close