Μόνο σε δύο χώρες οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους: στην Ιαπωνία, επειδή δεν μιλάει κανένας και στην Ελλάδα, επειδή μιλούν όλοι - Γεώργιος Παπανδρέου

Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ για την κλιματική αλλαγή και το αστικό περιβάλλον

9 Νοέμβριος, 2018

«Κλιματική Αλλαγή. Αστικό Περιβάλλον» είναι το θέμα του συνεδρίου, που διοργανώνει στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.
«Θέλουμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καθημερινότητά μας και να καλέσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τους πολίτες να δράσουν», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Ασλάνογλου, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΝΔΟΙΚΟ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «χωρίς να μειώσουμε τις προσπάθειες για να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχουμε πάρει σε παγκόσμιο επίπεδο, πρέπει να πάρουμε μέτρα προστασίας της υπαίθρου και των πόλεων από την κλιματική αλλαγή».
Για τους διοργανωτές του συνεδρίου, «τα αρμόδια υπουργεία, οι περιφέρειες, οι δήμοι και οι φορείς μπορούν και πρέπει να εκπονήσουν προγράμματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, που να είναι άμεσα εφαρμόσιμα και όχι θεωρητικά και σε αδράνεια αλλά και απλοί πολίτες πρέπει να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
Το 28ο συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ ξεκινάει σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με συνδιοργανωτές την ΚΕΔΕ και τον δήμο Κατερίνης.
 

*φωτογραφία αρχείου

Read previous post:
Καινοτόμα παιδαγωγικά προγράμματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικά, καθώς και μουσικοκινητική αγωγή για τα μεγάλα βρέφη, ξεκινά ο...

Close