Φρανσουά Μιττεράν, 1916-1996, Γάλλος πρόεδρος 

Συνεδρίαση της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020»

9 Νοέμβριος, 2018

«Στον 4ο χρόνο υλοποίησης του ΕΣΠΑ, αποτυπώνονται πλέον ανάγλυφα οι προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής για ένα διμέτωπο αγώνα», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ανοίγοντας τις εργασίες της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014 – 2020». 
Ο αγώνας αυτός, πρόσθεσε, είναι ότι «αφενός αλλάζουμε το ηθικό υπόδειγμα άσκησης διοίκησης μέσω της έμπρακτης μάχης κατά της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, με πρωτοβουλίες όπως το Σύμφωνο Ακεραιότητας με τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς, αφετέρου βάζουμε τα θεμέλια για να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής «ατμομηχανή» ανάπτυξης της περιοχής όπου συγκεντρώνεται ο μισός πληθυσμός της χώρας».
Η αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σοβαρές φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Αττική, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή στόχευση της «θωράκισης της Περιφέρειας από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».
Υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια και το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, εγκαίρως, έχει αναγνωρίσει τη σημασία των αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έχει επιτύχει το υψηλότερο ποσοστό συμβασιοποιημένων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεταξύ όλων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούνται και με ίδιους πόρους της Περιφέρειας έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, που συνολικά αγγίζουν το μισό δις».
Τέλος, στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, παρουσιάστηκε η πρόοδος υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος με κύρια χαρακτηριστικά του την ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοσίων κτιρίων, την υποστήριξη της απασχόλησης και της επιχειρηματικής συμβουλευτικής των Ρομά, αλλά και τις δράσεις για άλλες ευπαθείς ομάδες όπως οι άνεργοι.

Read previous post:
Λουίτζι Ντι Μάιο: Θέλουμε να μειώσουμε το χρέος με την οικονομική ανάπτυξη

τα μέτρα της κυβέρνησης της Ρώμης και στον νέο ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρθηκε ο ιταλός υπουργός Εργασίας και αρχηγός των...

Close