Βρίσκω πάντα τη λέξη «Ευρώπη» στα χείλη πολιτικών που θέλουν από άλλες δυνάμεις κάτι που δεν τολμούν να κάνουν στο όνομα της δικής τους χώρας - Όττο Φον Μπίσμαρκ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Δ. Αττικής για τον αντισεισμικό σχεδιασμό

19 Οκτώβριος, 2018

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα), συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.
Με στόχο την ενίσχυση της αντισεισμικής προστασίας μέσω της βελτίωσης του συντονισμού των υπηρεσιών στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα όλων των εμπλεκομένων φορέων για τον έλεγχο και την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την επάρκεια κατάλληλων χώρων καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση ισχυρής σεισμικής δόνησης, για την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών και για τα μέτρα αυτοπροστασίας που πρέπει να ληφθούν.
Ο αναπληρωτής προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αττικής, Ιωάννης Λειβαδάρος, υπενθύμισε τους επικαιροποιημένους χώρους καταφυγής και καταυλισμού, την αναγκαιότητα να αποστέλλονται κάθε χρόνο από τους ΟΤΑ τυχόν αλλαγές τους, καθώς και την ανάγκη πραγματοποίησης αντίστοιχων συνεδριάσεων των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων (Σ.Τ.Ο.) των Δήμων.
Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΠ, Πλούταρχος Κερπέλης, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του πληθυσμού, τους επιχειρησιακά έτοιμους πόρους και στην πραγματοποίηση όλων των ειδών ασκήσεων.
Ο διευθυντής Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας,  Ευστράτιος Δαβάκης, ανέπτυξε τον σχεδιασμό για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων, με έμφαση στηναναγκαιοτητα της έγκαιρης συνεργασίας μεταξύ  Περιφέρειας κααι Δήμων για τον έλεγχο καταλληλότητας των καταφυγίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης,  Γ. Βασιλείου, κλείνοντας τις εργασίες του ΣΟΠΠ, έκανε ειδική αναφορά στην ετοιμότητα που πρέπει να επιδείξουν και οι δύο βαθμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχωρώντας σε όλα τα μέτρα πρόληψης, αλλά και στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις πρώτες κυρίως ώρες από την εκδήλωση του φαινομένου για την αποτελεσματικότερη  ασφάλεια όλων. 
Στους παρακάτω ιστότοπους παρατίθενται πληροφορίες με τις χώρους καταφυγής στη Δ. Αττική και τις απαιτούμενες  προδιαγραφές τους:  http://www.patt.gov.gr/site/index.phpoption=com_content&view=article&id=6562&Itemid=362&lang=el

http://www.patt.gov.gr/site/index.phpoption=com_content&view=article&id=6274&Itemid=352

Read previous post:
Π. Μοσκοβισί: Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση. Η απάντηση του ιταλού υπ. οικονομικών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική

Κατά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψής του στην Ρώμη, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πιέρ Μοσκοβισί,...

Close