Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να ασχολείσαι με τα καλά και τα κακά των συνανθρώπων σου, ανοίγεις μια πόρτα για να μπει μέσα η κακία. Το να ελέγχεις, να ανταγωνίζεσαι και να επικρίνεις τους άλλους σε αδυνατίζει και σε νικά. - Morihei Ueshiba, 1883-1969, Ιάπωνας ιδρυτής του Aikido

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ

19 Νοέμβριος, 2017

Η ανταλλαγή ειδήσεων, φωτογραφιών και βίντεο βρίσκονται -μεταξύ άλλων- στον πυρήνα της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του πρακτορείου ειδήσεων της Αλβανίας ΑΤΑ.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, χθες, στα Τίρανα, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος και η νέα γενική διευθύντρια του ΑΤΑ Armela Krasniqi.

«Η Ελλάδα και η Αλβανία έχουν πολλά να πετύχουν από κοινού σε ό,τι αφορά την προώθηση της φιλίας, της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των δυο λαών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος, επισημαίνοντας τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα δύο εθνικά πρακτορεία προς αυτή την κατεύθυνση.

«Μπορούμε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας στον τομέα της ανταλλαγής ειδήσεων ώστε εμείς, στην Ελλάδα, να μαθαίνουμε από εσάς απευθείας ό,τι γίνεται στην Αλβανία κι εσείς από εμάς για τις εξελίξεις και τα τυχόν έκτακτα γεγονότα στην Ελλάδα, και όχι μέσω κάποιου άλλου πρακτορείου ειδήσεων» είπε ο κ. Ψύλος.

Σημείωσε δε ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο Αλβανοί που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα καθώς και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, που θα μπορούσαν να επωφεληθούν στον τομέα της ενημέρωσης για τα όσα διαδραματίζονται στις δυο χώρες, μέσω της συνεργασίας που αναπτύσσουν τα δύο πρακτορεία.

Τόσο ο κ. Ψύλος όσο και η γενική διευθύντρια του ΑΤΑ υπογράμμισαν, επίσης, τη σημασία τέτοιου είδους συνεργασιών για την καλύτερη προώθηση ζητημάτων σε τομείς, όπως αυτός του πολιτισμού και του τουρισμού καθώς και των οικονομικών-επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Read previous post:
Αρνητικό ρεκόρ για την Σάντερλαντ στην Αγγλία

Ταξίδι στην κόλαση βιώνει η Σάντερλαντ, που υποβιβάστηκε στο τέλος της περασμένης σεζόν από την Premier League στην Championship.

Close