Οι άνθρωποι απαιτούν ελευθερία του λόγου σαν αντιστάθμισμα στην ελευθερία σκέψης που σπάνια χρησιμοποιούν. Soren Kierkegaard, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Συμφωνεί με Τσίπρα ο Σόιμπλε για μεγάλα πλεονάσματα για χρόνια

20 Απρίλιος, 2017

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γερμανός για την επίτευξη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, ενώ σχολίασε ότι είναι πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης απο αυτές του Ταμείου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στην πιθανότητα μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Είπε επίσης ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών – μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι τα πολύ μεγάλα πλεονάσματα ήταν καταστροφικά για τη χώρα, διαφωνώντας με τον Β. Σόιμπλε που τα πρότεινε και τα συνιστούσε ως τμήμα τμήμα μιας πολιτικής αιώνιας λιτότητας για την Ελλάδα, τώρα, ως πρωθυπουργός, ταυτίζεται με τον Σόιμπλε και διαφωνεί με το ΔΝΤ που τα θεωρεί τροχοπέδη για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Read previous post:
Ποινική διώξη σε βάρος Γ. Προβόπουλου και Μ. Σάλλα

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και του πρώην προέδρου του δ.σ....

Close