Οι άνθρωποι είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να εκδικούνται χτυπήματα παρά να ανταποδίδουν καλοσύνη. - Thomas Fuller, 1608-1661, Άγγλος στοχαστής

Συμφωνεί με Τσίπρα ο Σόιμπλε για μεγάλα πλεονάσματα για χρόνια

20 Απρίλιος, 2017

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Γερμανός για την επίτευξη συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα, ενώ σχολίασε ότι είναι πιο ρεαλιστικές οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης απο αυτές του Ταμείου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο Σόιμπλε αναφέρθηκε στην πιθανότητα μετατροπής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο βραχυπρόθεσμα.

Είπε επίσης ότι τα όποια νέα προγράμματα στήριξης κρατών – μελών της Ευρωζώνης θα πρέπει να συνάπτονται χωρίς τη συμμετοχή του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού και μόνο υπό ευρωπαϊκή αιγίδα.

Είναι εντυπωσιακό ότι ενώ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε ότι τα πολύ μεγάλα πλεονάσματα ήταν καταστροφικά για τη χώρα, διαφωνώντας με τον Β. Σόιμπλε που τα πρότεινε και τα συνιστούσε ως τμήμα τμήμα μιας πολιτικής αιώνιας λιτότητας για την Ελλάδα, τώρα, ως πρωθυπουργός, ταυτίζεται με τον Σόιμπλε και διαφωνεί με το ΔΝΤ που τα θεωρεί τροχοπέδη για την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Περισσότερα στη κατηγορία Οικονομία
Φωτίου: Θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια σε 16 μήνες

Για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια σε 16 μήνες με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε λόγο η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής...

Close