Ελευθερία είναι εκείνη η δύναμις όπου έχει ο άνθρωπος εις το να κάμη όλον εκείνο, οπού δεν βλάπτει εις τα δίκαια των γειτόνων του. Ρήγας Φεραίος, 1757-1798, Εθνομάρτυς

Συμβολικό «όχι» Θ. Γαλιατσάτου σε Αμερικανούς αξιωματούχους για την αιματοχυσία στη Γάζα

17 Μάιος, 2018

Την συμβολική άρνησή του να συναντηθεί με αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι επιβαίνουν σε πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που επρόκειτο να επισκεφθεί αυτές τις ημέρες την Κέρκυρα, μετέφερε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

 

Ο περιφερειάρχης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της αμερικανικής πρεσβείας, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συναντηθεί με τους εν λόγω στρατιωτικούς αξιωματούχους, ως αντίδραση στη συμβολή των ΗΠΑ στα πρόσφατα αιματηρά επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας, που είχαν ως αποτέλεσμα εκατόμβη νεκρών και τραυματιών Παλαιστινίων.

 

«Η αντίδρασή μας αυτή πιστεύουμε ότι διερμηνεύει τα αισθήματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών των Ιονίων Νήσων. Μόνο αποτροπιασμό μπορεί να αισθανθεί κανείς με τις εικόνες της σφαγής στη Λωρίδα της Γάζας, μια πράξη που αποτελεί – κατά την άποψή μας, αλλά και κατά την άποψη της Διεθνούς Αμνηστίας – βάναυση παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Read previous post:
Άκαρπη συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με την ΠΟΣΔΕΠ – Νέα συνάντηση στις 30 Μαΐου

Ακαρπη υπήρξε η συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη σήμερα, μεταξύ του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ.

Close