Αν ένα πρόβλημα δεν έχει λύση, ίσως δεν είναι πρόβλημα, αλλά ένα δεδομένο που δεν χρειάζεται να λυθεί, αλλά να αντιμετωπισθεί με τον καιρό. Σιμόν Πέρεζ, 1923- , Ισραηλινός πολιτικός.

Συλλήψεις για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο

18 Σεπτέμβριος, 2018

Στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία της παράνομης ανασκαφής σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο, στην πόλη της Βέροιας, προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας. Πρόκειται για τέσσερις  Ελληνες, ηλικίας 68, 42, 38 και 32 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 33 και 31 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν σε αιφνιδιαστική έρευνα των αστυνομικών στο εσωτερικό του κτιρίου, όπου διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή, έχοντας προχωρήσει σε εκσκαφή μεγάλου βάθους για την αναζήτηση αρχαίων – πολύτιμων αντικειμένων.
Στο σημείο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων, μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, ηλεκτρικός εξοπλισμός (κομπρεσέρ, γερανάκι, μπαλαντέζες, μπαταρίες οχημάτων) διάφορα εργαλεία και ειδικός εξοπλισμός (ζώνες ασφαλείας, αντιασφυξιογόνα μάσκα, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακοί, σύστημα ενδοεπικοινωνίας).
 

Read previous post:
Στη Βιένη το παγκόσμιο τζούντο του 2021

Στη Βιένη, το διάστημα 12-19 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών του 2021, όπως αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο...

Close